Menu

Talentudvikling

På Mulernes Legatskole udbydes en lang række aktivitet til fagligt dygtige elever. For blot at nævne nogle få: Akademiet for talentfulde unge (ATU), der er et 3 årigt forløb som udvalgte elever gennemfører sideløbende med deres almindelige skole. Projekt forskerspirer, hvor nysgerrige elever får lov til at fordybe sig i enkelte emner, som de interesserer sig særligt for. Odense studentereksamen (OS samarbejdet), hvor Mulernes Legatskole sammen med de øvrige STX skoler i Odense udfordrer udvalgt elever indenfor, science, litteratur og meget mere. Udvekslingsophold, hvor skolen tilbyder særligt sprogligt interesserede muligheden for et ophold i Tyskland, England eller Spanien. Job som hjælper i studiecafeen. I den daglige studiecafe er der altid 1-3 dygtige elever der hjælper de øvrige med lektierne. Derudover er der i det daglige mange andre gode tilbud..

Læs mere om de enkelte aktiviteter til højre og se nyheder om disse og meget mere nedenfor.

12 elever med særlige talenter

Den 6. februar 2020 afsluttede hele 12 elever deres talentforløb i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) med en flot dimission på Munkedam Gymnasium i Kolding. Mulerne havde sammen med Svendborg Gymnasium de to største hold der gennemførte i hele region Syddanmark. De flotte præsentationer blev leveret af:

Amalie Bergholdt Hansen 3a
Emmelie Nykjær 3z
Freja Jensen 3z
Hjalte Vandsted 3c
Johanne Borup 3c
Johanne Lemvig Larsen 3k
Katrine Jacqueline Vølund Kennedy 3x
Klara Stengaard Brewer 3z
Mathilde Faldt Hansen 3k
Mette Valentin Laursen 3z
Selina Louise Vølund Kennedy 3z
Signe Vicedal 3b

Skyggeboksers ”mor” besøger Mulerne

Kort inden vinterferien besøgte forfatteren og journalisten Sara Maria Glanowski Mulernes Legatskole, som et led i optagelsen af et TV2 portræt af hende.
Sara bor til daglig i New York, hvor hun arbejder som freelancejournalist med speciale i amerikansk politik, som hun har en mastergrad i fra Columbia University i New York. Det er også i New York, i storbyens boksemiljø, hun har fundet inspirationen til at skrive ”Skyggebokser”.
Men hvad havde bragt Sara helt fra New York og til Mulernes Legatskole? – altså ud over tv-optagelsen. Jo, Sara er faktisk gammel muler – helt præcist 3b årgang 1999 – hvis studenterbillede hun selvfølgelig måtte se ved besøget. I øvrigt havde Sara stadig mange gode minder fra skolen, både om god undervisning og selvfølgelig festerne i Salen, hvor hun bl.a. optrådte som trommeslager i et punkband. ”Det var tre gode år” fortalte hun, og mente at gymnasietiden er meget formende for den enkeltes fremtid. Hun var meget imponeret af skolens modernisering med både gode steder for elever at hænge ud og tydelige markering af faglighed i mange former.
Sara Maria Glanowski forventer at vende tilbage til skolen i løbet af jubilæumsåret. Måske i forbindelse med jubilæums-receptionen 4. september; måske i forbindelse med at fortælle om ”Skyggebokser” – eller begge dele.

Premiere på årets musical

Så klar!!! – En fremmeds blik

Årets musical ”En fremmeds blik” er i den grad klar til premieren i morgen. MulerUpdate havde sneget sig ind til dagens generalprøve, og vi kan bare sige, at der er noget at glæde sig til.
”En fremmeds blik”, der helt og aldeles er lavet af skolens egne elever, får handling og musik til at hænge rigtig godt sammen, og det er virkelig lykkedes at få skruet et stykke sammen, der giver både skuespillere, dansere, kor og musikere mulighed for at yde deres ypperste – og det gør de.
Og handlingen? Ja, det er et stykke om elevernes egen (fremtidige) hverdag, og mere skal vi ikke afsløre her, men bare gentage, at der er noget at glæde sig til.

Resten af skolens elever og ansatte har mulighed for at se ”En fremmeds blik” mandag og tirsdag i næste uge, mens der i morgen fredag og mandag aften er åbne forestillinger. Begge dage spilles kl. 19.30 og entréen er 50 kroner.

Dansk-tyske venskaber – Mulerne-Schwerin

I disse dage har udvalgte elever fra Tysk A besøg af elever fra Schwerin som en del af talentudviklingen på Mulerne.

Gæsterne fra Schwerin deltager så vidt muligt i den almindelige undervisning og således også i tyskundervisningen med deres værter. Rektor benyttede sig netop af tyskundervisningen til at byde gæsterne velkommen og viste sig at være noget af et talent ud i det tyske. Alle var imponerede! Herefter fulgte eleverne på tyskholdet trop ved også at tale et fint tysk med gæsterne.
Besøget fra Schwerin er desuden anledning til, at den nye opslagstavle på Tyskgangen nu er blevet indviet. Tavlen skal minde om det fine samarbejde mellem BSWV (Berufliche Schule Wirtschaft und Verwaltung der Landeshauptstadt Schwerin) og Mulernes Legatskole.
Schwerin er Odenses venskabsby, og dette venskab kan i år fejre 25-årsjubilæum. I forbindelse med besøget fra Schwerin er det igen blevet tydeligt, at dette venskab fører til nye venskaber…også på vores skole.

ÅRETS MUSICAL: En fremmeds blik

Årets musical er selvskrevet af 2 elever fra Mulernes Legatskole, Johanne Borup 3c og Amalie Bergholdt. Med hjælp fra mange dygtige elever fra skolen, går de endelige forberedelser snart i gang til at kunne vise dette stykke.

“En fremmeds blik” begynder, hvor gymnasietiden ender. Sofie er glad og lettet, men hendes verden bliver pludselig vendt på hovedet, da hendes forældre beder hende om at flytte ud. Mod forventning må Sofie flyve fra reden og flytte ind på Anne Mules Kollegie. Midt i en forvirrende tid er det eneste faste holdepunkt i hendes liv et arbejde på et lager.
Sofie opdager hurtigt, at der er en kamp i gang mellem to etager. For at gøre indtryk på sine nye kammerater og en sød dreng på fjendens hold, sætter hun gang i den vildeste prank, som hidtil er set på kollegiet. Snart begynder pranken at eskalere, Sofie skal træffe en række vigtige valg.
Årets musical handler om, hvem man er, når alle bolde kastes op i luften – og man kun kan se sig selv gennem fremmedes blikke.

3 Mulerer blandt landets største forfattertalenter

Hvert år afvikler Dansk Forfatterforening DM i novelleskrivning for alle mellem 16 og 19 år. Blandt de mange skriveglade unge udvælges de 20 bedste, som kan se frem til et lærerigt skriveophold sammen med professionelle forfattere på Vallekilde Højskole. I år er hele 3 mulere blevet fundet værdige til opholdet, og ganske usædvanligt kommer de fra den samme klasse, den musikalske og sjældent ordekvilibristiske 2a. De velskrivende mulere er Anna, Ida og Emma.

Forfatterakademiet er skudt i gang

Forfatterakademiet er et samarbejde i OS (de fire STX-gymnasier), hvor unge kan melde sig til og lære lidt om kunsten at skrive. Vi mødes hver anden mandag på Sct. Knuds Gymnasium, hvor vi hygger os med kage, drikkelse og engang imellem pizza!

Du har måske lagt mærke til de blå plakater der har hængt rundt omkring på skolen. I år går forfatterakademiet ud på, at vi får besøg af to forfattere – Molly Balsby og Peder Frederik Jensen. De skal undervise de unge forfatterspirer i, hvordan man skriver gode tekster og hvordan man kan blive en god forfatter.

Det sker bl.a. med sjove skriveøvelser, hvor man får lov til at udfolde sine kreative skriveevner og udforske sin egen skrivestil. I slutningen af skoleåret bliver der rundet af med oplæsning, for dem der vil, på Borgernes Hus. Samtidigt bliver der også udgivet en lille novellesamling!

God skrivelyst forfatterspirer!

Fysikelever på vej til OL

Ask (3x), Jakob (3k) og Simon (3x) har efter et hårdt udskillelsesløb kvalificeret sig til Fysik-OL. De skal repræsentere Mulerne, og i følge deres lærer, Jan Kirkegård, kan vi godt sætte forventningsbarren højt i år.

PRINSESSE MARIE PÅ MULERNE

7. november havde Legatskolen fornemt besøg, da Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie ved en smuk og højtidelig begivenhed indviede en udstilling af afdøde Prinsgemal Henriks digte. Med Prinsesse Marie var et storslået følge af hoffolk, politikere, universitetsprofessorer og medlemmer af Alliance Francaise (herunder vores egen superfransklærer, Josephine Ege Pade, der havde arrangeret dagen). De fik blandt andet fornøjelsen af Peter Emils kanapeer og – ikke mindst – Henriks digte læst op på formfuldendt fransk af skolens egne elever og fransk impressionistisk musik spillet af Rosa og Johannes.

UDVEKSLING I ITALIEN

I denne uge var Ask (3.x) og Emma (3.y) i Italien i en by, der hedder Ferrara. På trods af mistet bagage og forsinket fly, så var det en dejlig tur med mange oplevelser! Både Venedig og Firenze blev set, og der blev snakket molto Italiano!

MED VIDENSKABSKLUBBEN TIL MENTORWORKSHOP I KØBENHAVN

I forbindelse med videnskabsklubben var 4 elever, Ayça, Bushra, Saif og Simon fra 3.x på workshop i København der skulle styrke eleverne i deres formidling af viden til yngre studerende.
Dagen startede ud med en præsentation af videnskabsklubben efterfulgt af et oplæg angående præsentationsteknik med den 13-års erfarende tryllekunstner Anders Lilleøre.
Senere stod programmet på forberedelse til mentorrollen og diskussion om, hvordan man håndterer situationer man nemt kan opleve som mentor.
Herefter blev det faglige stof og forsøgene gennemgået af dygtige eksperter, som havde til formål at styrke de nye mentorer til deres nye rolle.
Herunder kan i se billeder fra dagen.😊

Samarbejde med skole i Italien

Mulernes Legatskole er i Italiensk startet på et samarbejde med et gymnasium i Ferrara. Vi påtænker, at italiensk-sprogrejsen fremadrettet skal foregå der, og at vi også får besøg af elever derfra; endvidere tænker vi, at lave talentophold for 3g italiensk på skolen.

Fynsmestre i Basketball

Fynsmestre i Basketball

Mulernes fri-idrætshold i basketball vandt fynsmesterskaberne i gymnasiebasket. I finalen slog Mulernes drenge holdet fra Sct. Knuds i overtid, til trods for at Sct. Knud var på hjemmebane.

Det ser ud til at vi er kommet ind i en god stime – fynsmesterskabet i fodbold blev sikret i efteråret.

Projekt Forskerspire

Ved samlingen d. 14.1. fik vi fornøjelsen af at høre Dalin fra 3e præsentere sit akademiske forskerspireprojekt. Spændende, lærde og løfterige ord fra mulersalens talerpult! Hvis du også har lysten til at forske og fordybe dig i et akademisk emne, kan du ansøge om at blive en af næste års forskerspirer. Læs mere på skolens hjemmeside.

Alberte fra 1m vinder OS’ og Kommunens novellekonkurrence

Alberte Fage-Lorenzen fra 1m blev i dag overrasket midt i en dramatime af Rådmand Brian Dybro, konsulent ved Rusmiddelcenter Odense Torben Vangsted og journalister fra både Fyens og MulerUpdate og fik at vide, at hun med sin novelle ”Et kærlighedstrip” havde vundet OS-gymnasiernes og Odense Kommunes store novellekonkurrence. Med sig havde Rådmanden en stor buket blomster og et gavekort på 1500 kroner. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Innovation for alle 1g’erne

TRE DYGTIGE DRENGE FRA 1K LØB MED INNOVATIONSPRIS
Siden begyndelsen af februar har 1.g’erne på Mulernes Legatskole deltaget i et storstilet innovationsprojekt med samfundsfag og fysik. Hen over i alt fire uger har eleverne haft fokus på trafikale udfordringer og har i grupper udtænkt innovative løsningsforslag på nogle af de problemer, vi dagligt oplever på vej til og fra skole, når vi færdes i byen, når vi rammer et belastet kryds o.l. Undervejs har eleverne bl.a. hørt et oplæg af trafikplanlægger Connie Juel Clausen fra Odense Kommune og dystet internt i klasserne om at præsentere det mest innovative og potentielt frugtbare projekt. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Se historie om…