Menu

Talentudvikling

På Mulernes Legatskole udbydes en lang række aktivitet til fagligt dygtige elever. For blot at nævne nogle få: Akademiet for talentfulde unge (ATU), der er et 3 årigt forløb som udvalgte elever gennemfører sideløbende med deres almindelige skole. Projekt forskerspirer, hvor nysgerrige elever får lov til at fordybe sig i enkelte emner, som de interesserer sig særligt for. Odense studentereksamen (OS samarbejdet), hvor Mulernes Legatskole sammen med de øvrige STX skoler i Odense udfordrer udvalgt elever indenfor, science, litteratur og meget mere. Udvekslingsophold, hvor skolen tilbyder særligt sprogligt interesserede muligheden for et ophold i Tyskland, England eller Spanien. Job som hjælper i studiecafeen. I den daglige studiecafe er der altid 1-3 dygtige elever der hjælper de øvrige med lektierne. Derudover er der i det daglige mange andre gode tilbud..

Læs mere om de enkelte aktiviteter til højre og se nyheder om disse og meget mere nedenfor.

Samarbejde med skole i Italien

Mulernes Legatskole er i Italiensk startet på et samarbejde med et gymnasium i Ferrara. Vi påtænker, at italiensk-sprogrejsen fremadrettet skal foregå der, og at vi også får besøg af elever derfra; endvidere tænker vi, at lave talentophold for 3g italiensk på skolen.

Fynsmestre i Basketball

Fynsmestre i Basketball

Mulernes fri-idrætshold i basketball vandt fynsmesterskaberne i gymnasiebasket. I finalen slog Mulernes drenge holdet fra Sct. Knuds i overtid, til trods for at Sct. Knud var på hjemmebane.

Det ser ud til at vi er kommet ind i en god stime – fynsmesterskabet i fodbold blev sikret i efteråret.

Alberte fra 1m vinder OS’ og Kommunens novellekonkurrence

Alberte Fage-Lorenzen fra 1m blev i dag overrasket midt i en dramatime af Rådmand Brian Dybro, konsulent ved Rusmiddelcenter Odense Torben Vangsted og journalister fra både Fyens og MulerUpdate og fik at vide, at hun med sin novelle ”Et kærlighedstrip” havde vundet OS-gymnasiernes og Odense Kommunes store novellekonkurrence. Med sig havde Rådmanden en stor buket blomster og et gavekort på 1500 kroner. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Innovation for alle 1g’erne

TRE DYGTIGE DRENGE FRA 1K LØB MED INNOVATIONSPRIS
Siden begyndelsen af februar har 1.g’erne på Mulernes Legatskole deltaget i et storstilet innovationsprojekt med samfundsfag og fysik. Hen over i alt fire uger har eleverne haft fokus på trafikale udfordringer og har i grupper udtænkt innovative løsningsforslag på nogle af de problemer, vi dagligt oplever på vej til og fra skole, når vi færdes i byen, når vi rammer et belastet kryds o.l. Undervejs har eleverne bl.a. hørt et oplæg af trafikplanlægger Connie Juel Clausen fra Odense Kommune og dystet internt i klasserne om at præsentere det mest innovative og potentielt frugtbare projekt. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Rørende forestilling: Tænk på det bedste du ved

 

PETER PAN NÅR NYE HØJDER – ET TIDSLØST EVENTYR FOR STORE OG SMÅ

Siden jul har man i foyeren kunnet se to farverige rollups annoncere årets musical, ’Tænk på det bedste du ved’. I dag var det tid til at lade 10 måneders intenst arbejde kulminere i den første forestilling for en fuld sal – først for halvdelen af skolens egne elever og i aften for forældre, venner, søskende og andre folk udefra. Det blev en stor og bevægende oplevelse – læs mere her

Se masser af billeder fra forestillingen 

 

11 elever fra Mulernes Legatskole får diplom

Torsdag den 18. januar modtag 11 stolte ATU-elever fra Mulernes Legatskole deres velfortjente diplom. Det foregik ved en festlig lejlighed på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Igen i år var Mulernes Legatskole repræsenteret i orkesteret med Sebastian Noa Basse på bas.

På billedet ses Amalie Mannerup Roll Madsen 3b, Anna Damgaard Hagenberg 3e, Asta Bat Finke 3m, Josefine Damgaard Nielsen 3f, Kristoffer Østergaard 3m, Lasse Malmberg 3m, Martin Abou Taha 3x, Michelle Hoang 3z, Mikkel Høj-Larsen 3z, Sebastian Noa Basse 3a, Signe Nicoline Ringsing 3z og talentkoordinator Dorte Lundgreen-Nielsen.

Læs mere om Akademiet for Talentfulde Unge

 

Musical: Tænk på det bedste du ved

I weekenden har det summet af liv på skolen. Holdet bag musicalen ‘Tænk på det bedste du ved’ har knoklet løs med kulisser, breaks, dansetrin og korklange. Både manuskriptet, sangene og arrangementerne er 100 % elevproducerede, og vi kan allerede nu love, at I har en god oplevelse i vente!
Der er forestilling for alle skolens elever fredag d. 2.2. og mandag d. 5.2. – og om aftenen vil der være mulighed for at gense musicalen og evt. tage venner, kæreste eller familie med.
Se flere billeder på facebook her.

Offentlige-forestillinger:

Fredag d. 2/2

Mandag d. 5/2

Begge dage kl. 19.00

Kulturaften med de fire OS-gymnasier

D. 9. januar bød de fire OS-gymnasier til kulturarrangement på Rådhuset. På programmet stod musik, dans, oplæsning, teater og – som toppen på kransekagen – en samtale med den storhittende forfatter Jesper Wung Sung. En håndfuld mulerelever, bidrog til at gøre det til en levende og vellykket aften, der kom til at stå som et bevis på, at talenterne trives i allerbedste velgående på de odenseanske gymnasier. Læs mere på MulerUpdates FB-side: https://www.facebook.com/pg/Mulerupdate/photos/?tab=album&album_id=1795966647080442

OS-akademieelever udgiver bog

OS – de fire Odense-gymnasier – har igen i året haft en række spændende, kunstneriske akademier. De er blevet afsluttet nu og har givet masser af gode oplevelser, god kunst og god omtale. Den 11. maj var det forfatterakademiet, der rundede deres forløb af med et oplæsningsarrangement på Odense Musikbibliotek. Ved samme lejlighed udgav de en antologi med deres bedste tekster – den var ledsaget af de flotte stentryk fra Kunstakademieleverne. Du kan læse mere om arrangementet på: https://www.facebook.com/Mulerupdate/posts/1540281935982249

Årets ATU elever er udklækket

Ikke mindre end 11 af skolens elever fra årgang 2014 modtog fredag den 13. januar 2017 diplom for velgennemførte 3-årige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).  For anden gang markerede en mulerelev sig i det flotte orkester, der leverede de musikalske indslag. I år var det Pernille Bormlund Thomsen på saxofon.

En helt fyldt sal, taler med bevingede ord, skønsang og diplomoverrækkelse dannede rammerne om en festlig dimissionen for Akademiets dimittender fra Årgang 2014. Helt præcis 215 af slagsen.

Programmet bød på velkomsttale ved Janne Hansen, Leder af Akademiet, dimissiontale ved Henrik Dam, Rektor SDU og elevtale ved Frederik Hyldgaard Thomsen, Midtfyns Gymnasium & Kathrine Haarh Knudsen, Haderslev Katedralskole. Mellem talerne var der musikalske indslag ved dimittender selv – såsom ”Hvor skal vi nørde i nat” og “Det eneste hun ville var at nørde”. Det hele mundede ud i diplomoverrækkelse og reception. Læs mere og akademiet for tallentfulde unge her.

 

 

DM i Science

Tirsdag d. 25.01 var  Silje, Laura W. og Dan fra 1.x i Kolding, hvor kvalifikationen til DM i Science blev afholdt. Eleverne blev stillet over for en opgave i fysik, kemi og biologi som skulle løses i løbet af tre timer. Eleverne arbejder selvstændigt uden hjælpemidler og opgaven var centreret omkring laboratoriearbejde. Opgaven i år handler om energi og stoftransport, hvor eleverne bl.a. skulle lave et bungeejump med en Barbiedukke. Eksperimenter og matematiske modeller skulle sikre at Barbie ikke kom noget til under springet.

Forsker-martin: Vidende, original og sjov

Martin Vind Larsen gæstede i går den flotte festsal på Københavns Universitet for at fremlægge sit forskerspireprojekt med den originale titel “Symbolsk vold og ost”. Han høstede stor ros af dommerne i finalen. Ikke mindst blev det bemærket, at han på en meget overskuelig måde formidlede sit emne. Blandt dommerne var prorektor Thomas Bjørnholm og departementschef i Udannelses- og forskningsministeriet Agnete Gersing (minister Søren Pind var på rejse til Indien). De var tydeligt duperede af hans evne til at formulere sig kort, klart, fyndigt – og med stor humor!

Martin var blandt de 12 vindere på landsplan ud af et deltagerfelt på 220, hvor 110 endte med at gennemføre. Tre andre muler-forskerspirer formåede på fin vis at gennemføre fra start til slut. Det drejer sig om Laurits Lindegaard Rasmussen 3k, Nauras Kamal Mohammad Ali Isfandiari 3m og Zainab Ali Shaker Khudoir 3k

En tydeligt bevæget rektor udtaler til MulerUpdate, at de fire mulere har gjort skolen ære og tilføjer, at ”fremtiden tegner lys med så engagerede og originale unge!”

Vi kipper igen med de røde mulerfaner. Til lykke til de seje 3g’ere, koordinator Dorte Lundgreen-Nielsen og – naturligvis – den gamle Legatskole.

Litterært bombardement

Midt i strømmen af glade nyheder, nisserier og brunkager har livet på Mulerne gået sin gang og har budt på både blækregning og behagelige afbræk. Et af disse afbræk fandt sted torsdag den 1. december, og det stod i litteraturens farverige tegn.

Det begyndte på Tornbjerg Gymnasium, hvor OS – Odense Studentereksamen – bød velkommen til første runde af årets forfatterakademi. En håndfuld mulere havde taget mod det gode tilbud og udfordringen ved at skrive digte og læse dem højt for andre. I spidsen for akademiet står Julie Gufler og Rúni Weihe, der til hverdag har deres gang på Forfatterskolen i København. Julie Gufler fik kastet nogle rigtig spændende opgaver ud, og de affødte nogle mindst ligeså interessante digte fra de ca. 20 frygtløse akademielever.
Senere på dagen var det så Mulernes Legatskole, der lagde husrum til litteraturen. Ca. 400 fremmødte – overvejende mulerelever – skabte en festlig ramme om endnu et OS-tiltag: Litteraturcafé. På programmet stod danmarksmesteren i poetry-slam, Emil Nygaard, og romanforfatteren Lone Aburas. Det hele blev dog sparket i gang af to tidligere forfatterakademielever, mulerdrengene Oscar og Søren fra 2a. De trodsede sommerfuglene i maven og øste ud af både poesi og novellekunst foran den massive menneskemængde – ganske imponerende. Ikke mindst fordi de havde forventet 20-30 gæster.

Noget mere scenevant er Emil Nygaard, og han svigtede bestemt ikke elevernes forventninger. Med sine rablende vers og sin ekstremt engagerede sceneoptræden fik han stemningen op på et niveau, der gav associationer til en rockkoncert snarere end en litteraturcafé.
Mere caféstemning var der over det sidste punkt. Lone Aburas blev fra en enlig sofa midt på scenen interviewet om sit forfatterskab og litteratur i almindelighed. Hun gav nogle tankevækkende og undertiden ganske sjove svar på den interviewende lærers spørgsmål, og hun garnerede svarene med oplæsning fra sine romaner.
Det føg med ord denne litterære torsdag. Og hvad er dejligere at lune sig ved i denne mørke tid end netop ord. Og glögg.

Cecilie fra 3c vinder stor OS-konkurrence

I dag blev undervisningen i 3c pludselig afbrudt af Rådmand Steen Møller og et større følge af journalister og folk fra kommunen. Rådmanden kunne overbringe Cecilie Lyse Skjødt en stor buket blomster og det glade budskab, at hun med sit debatindlæg ’Dansk kultur er mere end en kold bajer’ havde vundet den store OS-skrivekonkurrence og 2500 dejlige danske kroner. Kort tid efter fik Nora Goudira fra 1p og August Bjerregaard fra 2a at vide, at de var løbet med en delt 2. plads. De tre vinderindlæg vil blive bragt i Fyens Stiftstidende i løbet af de næste par dage.
Mulerne gjorde altså rent bord, og det var en både velfortjent og tiltrængt sejr. Tilbage i maj tabte Mulernes dragebåd som bekendt med det berømte mulerhår i dét, der siden i MulerUpdates spalter er blevet kendt som ’regatta-gate’. I dag blev æren genoprettet, og dét med et eftertryk, der går over den fynske skolehistorie.
Odense Kommune havde indbudt de fire OS-gymnasier til en dyst på ord. Opgaven i den stort anlagte konkurrence lød på at skrive et debatindlæg til Fyens Stiftstidende over emnet ’Unge og rusmidler’. Den 6 mand store jury med Rådmand Steen Møller og debatredaktør Peter Hagmund-Christensen i spidsen modtog i alt 58 velskrevne og glødende indlæg. Selvom niveauet ifølge dommerne var imponerende højt, var der fuld enighed om, at de tre mulere havde leveret de mest levende, velskrevne og tankevækkende debattekster. Og de kommer altså nu alle Stiftens læsere til gode.
Godt gået af de unge mulere, der fik bevist, at pennen er stærkere end åren. Vi venter i spænding på et intellektuelt modsvar fra de tre slagne OS-gymnasier.

Kordag

Tornbjerg Gymnasium var d. 13 oktober vært til
kordag, hvor musikelever fra alle de fynske gymnasier sammen skulle stable en koncert, bestående af 3 sange, på benene. Begivenheden var arrangeret af SYNG med Kenneth Seholt (efterskolelærer) som korleder. Dagen skulle ende med en koncert for hele Tornbjerg Gymnasiums elever, men grundet undervisningsnedlæggelse blev det til et meget lille publikum.

Af Karen Poulsen og Mathias Holde

Mediacamp 2016

MEDIACAMP 2016

Hvor er det utroligt, vi mulere er simpelthen for seje. Vi løb med 2 præmier og den sidste store pokal.
Vi blev vinderne af årets mediecamp. Vi har alle kæmpet hårdt og er utroligt glade for at i ville følge med her på Mulerupdate. Mange tak for nu hilsen 2.K

MulerUpdates billede.

Spanske studerende på besøg på Mulene

I sidste uge havde Mulernes Legatskole den fornøjelse af at tage imod hele fire spanske elever. De fire elever boede hver især ved en af vores egne mulerelever, og hele ugen fik de muligheden for at se, hvordan det er at være elev på Mulernes Legatskole. En af de elever som havde en spanier boende var Stine fra 3.b “Det var super sjovt og lærerigt at have hende boende. Det er utroligt, hvor meget spansk kultur man lærer ved at snakke med en derfra”. Stine fortalte også om hvor godt et forløb det har været, og hvordan det har forbedret hendes spansk. Hele ugen blev der organiseret ture og aktiviteter så de spanske elever rigtig kunne få et indblik i, hvad Odense har at byde på. Alt i alt var det en spændende og vellykket uge.MulerUpdates billede.

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv