Menu

Mulernes Legatskole… Til hverdag og fest

Mulernes Legatskole har mange sociale tiltag i skoletiden såvel som uden for skoletiden. Læs mere nedenfor.

Drømmen om et bedre liv

“Ahh, jeg pjækker fra skole i dag”.
En mandag-morgen-tanke, de fleste danske studerende nok kender. Men for unge i Ghana er det anderledes. Her er en god uddannelse vejen væk fra fattigdom. Samtidig ser deres familie det som en investering at de unge uddanner sig, så de kan forsørge familien.

Kort tid efter elever fra Mulernes Legatskole sammen med deres underviser var ankommet til en lille landsby i Ghana fandt de hurtigt ud, hvor priviligerede danske unge er, når det gælder uddannelse. Det gav grobund for en masse spørgsmål og nogle gode interviews.
I denne podcast har Elias, Noemi og Julie udvalgt tre klip, de debatterer i studiet og som de håber vi alle kan lære noget af.

Liv på skolen og ny sekretær

Selv om det først er på mandag alle afgangsklasserne starter, så er der allerede så småt ved at komme liv på skolen. Mandag var 2g2h Ke mødt for at bruge en hel dag på at indhente nogen af alle de forsømte øvelser.
Og så var det også dagen, hvor vores nye sekretær begyndte. Charlotte Valter Bech er kommet for at afløse Jane Hansen, der lige netop nåede at stoppe inden Danmark gik i Corona-mode. Velkommen til Charlotte.
De kommende dage er der også enkelte klasser, der tyvstarter inden afgangsklasserne tager hul på de sidste 1½ måned med et helt nyt alternativt skema. Her er lidt billeder fra dagen, og så kan resten af afgangseleverne jo godt gå i gang med at glæde sig til det bliver deres tur.

Skyggeboksers ”mor” besøger Mulerne

Kort inden vinterferien besøgte forfatteren og journalisten Sara Maria Glanowski Mulernes Legatskole, som et led i optagelsen af et TV2 portræt af hende.
Sara bor til daglig i New York, hvor hun arbejder som freelancejournalist med speciale i amerikansk politik, som hun har en mastergrad i fra Columbia University i New York. Det er også i New York, i storbyens boksemiljø, hun har fundet inspirationen til at skrive ”Skyggebokser”.
Men hvad havde bragt Sara helt fra New York og til Mulernes Legatskole? – altså ud over tv-optagelsen. Jo, Sara er faktisk gammel muler – helt præcist 3b årgang 1999 – hvis studenterbillede hun selvfølgelig måtte se ved besøget. I øvrigt havde Sara stadig mange gode minder fra skolen, både om god undervisning og selvfølgelig festerne i Salen, hvor hun bl.a. optrådte som trommeslager i et punkband. ”Det var tre gode år” fortalte hun, og mente at gymnasietiden er meget formende for den enkeltes fremtid. Hun var meget imponeret af skolens modernisering med både gode steder for elever at hænge ud og tydelige markering af faglighed i mange former.
Sara Maria Glanowski forventer at vende tilbage til skolen i løbet af jubilæumsåret. Måske i forbindelse med jubilæums-receptionen 4. september; måske i forbindelse med at fortælle om ”Skyggebokser” – eller begge dele.

Premiere på årets musical

Så klar!!! – En fremmeds blik

Årets musical ”En fremmeds blik” er i den grad klar til premieren i morgen. MulerUpdate havde sneget sig ind til dagens generalprøve, og vi kan bare sige, at der er noget at glæde sig til.
”En fremmeds blik”, der helt og aldeles er lavet af skolens egne elever, får handling og musik til at hænge rigtig godt sammen, og det er virkelig lykkedes at få skruet et stykke sammen, der giver både skuespillere, dansere, kor og musikere mulighed for at yde deres ypperste – og det gør de.
Og handlingen? Ja, det er et stykke om elevernes egen (fremtidige) hverdag, og mere skal vi ikke afsløre her, men bare gentage, at der er noget at glæde sig til.

Resten af skolens elever og ansatte har mulighed for at se ”En fremmeds blik” mandag og tirsdag i næste uge, mens der i morgen fredag og mandag aften er åbne forestillinger. Begge dage spilles kl. 19.30 og entréen er 50 kroner.

STUDIERETNINGSDAG 5: Escaperoom, fysik og matematik

1z, 2x og 3v fusionerede for en eftermiddag til årets studieretningsdag på Mulernes Legatskole. Og der var ikke tale om kold fusion! I grupper på tværs af klasserne kæmpede eleverne med både teoretiske og eksperimentelle gåder indenfor fysik og matematik. Charlie 1z, Nasra og Jonatahn 2x samt Hussein 3v trak det længste strå og samlede flest point i de indledende runder. I finalen formåede de på ti minutter med brug af kløgt og snilde at finde de fire nøgler, der åbnede låsene til præmien.

STUDIERETNINGSDAG 4: Musikelever indstuderede og dirigerede

I tirsdags mødtes studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende.
Musikelevernes dag blev skudt i gang med en spændende og meget anderledes stemmeopvarmning, da Mehuhah fra 2a lærte fra sig om indiske skalaer og stemmeteknik.
Herefter tog 3a’erne styringen. Emilie, Jakob, Julie og Amalie gik i spidsen og indstuderede to smukke satser for solister, 3-stemmigt kor og orkester. Dem kan resten af skolens elever og ansatte glæde sig til at høre ved juleafslutningen på fredag

STUDIERETNINGSDAG 3 – Samfundsfag i teori og praksis

I tirsdags mødtes studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende. Mie fra 1m (og MulerUpdates redaktion) har sendt os denne reportage fra dagen:

Vi mødte op lige efter pausen i mediefagslokalet, hvor vi så et eksempel på det emne vi skulle arbejde med i løbet af dagen, nemlig integration.
1m og 3m fordelte sig i to separate dele af klassen, men de dejligste lærere i hele verden (Mads Rottov og Thomas Ohnesorge (måske, måske ikke tvungent shoutout ::)) satte en stopper for segregationen, og delte klasserne ind i grupper. Vi blev undervist i 6 nye begreber, og skulle ud i Vollsmose og prøve at bruge fagbegreberne i en daglig sammenhæng.

Efter en times tid kom vi tilbage i lokalet og havde en god debat mellem 3g’erne og 1g’erne, om hvorvidt man synes det er en god ide at rive bygninger i Vollsmose ned. Der var mange fine inputs, og alt i alt var det en super hyggelig og lærerig dag på tværs af klasserne.

En hel dag med idræt

3n var med deres idrætslærer, Tine, i Nr. Lyndelse onsdag d. 18/12, hvor dagen var fyldt op med idrætstimer. Flexdagen blev brugt på at afslutte deres 8 ugers træningsprojekt-forløb, ved at de startede med step aerobic og spinning fra kl 9-11.25 og så fremlæggelser om resultater og teori fra træningsprojekterne💪🏼
På trods af en hård og svedig spinningtime og en times step aerobic, så var det nogle hyggelige timer, som gjorde alle klar til en masse julemad og godt humør inden juleferien 😋

STUDIERETNINGSDAG 2: Ghettoplan og thanksgivingfest

I tirsdags mødte studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende.
De samfundsfaglige klasser 1K og 3K arbejdede med temaet Ghettoplanen i Vollsmose. De startede med en debat i salen med Mark Grossmann fra Venstre, der samtidig har en baggrund som politimand i Vollsmose. Efter debatten gik turen til Vollsmose kulturhus, hvor der var debat med Tim Vermund (s) og Reza Javid (ø). Efter debatten var det elevernes tur til komme med forslag til at løse problematikkerne i Vollsmose.

Klasserne med Engelsk som studieretningsfag havde en sans fest på skolen: 2m og 3n fejrede Thanksgiving med foredrag af native speaker – og pensioneret mulerlærer – Bill Woods, arbejdede i workshops og spiste elevproduceret pumpkinpie til et afsnit af Friends.

Se historie om…