Menu

Mulernes Legatskole… Til hverdag og fest

Mulernes Legatskole har mange sociale tiltag i skoletiden såvel som uden for skoletiden. Læs mere nedenfor.

Skyggeboksers ”mor” besøger Mulerne

Kort inden vinterferien besøgte forfatteren og journalisten Sara Maria Glanowski Mulernes Legatskole, som et led i optagelsen af et TV2 portræt af hende.
Sara bor til daglig i New York, hvor hun arbejder som freelancejournalist med speciale i amerikansk politik, som hun har en mastergrad i fra Columbia University i New York. Det er også i New York, i storbyens boksemiljø, hun har fundet inspirationen til at skrive ”Skyggebokser”.
Men hvad havde bragt Sara helt fra New York og til Mulernes Legatskole? – altså ud over tv-optagelsen. Jo, Sara er faktisk gammel muler – helt præcist 3b årgang 1999 – hvis studenterbillede hun selvfølgelig måtte se ved besøget. I øvrigt havde Sara stadig mange gode minder fra skolen, både om god undervisning og selvfølgelig festerne i Salen, hvor hun bl.a. optrådte som trommeslager i et punkband. ”Det var tre gode år” fortalte hun, og mente at gymnasietiden er meget formende for den enkeltes fremtid. Hun var meget imponeret af skolens modernisering med både gode steder for elever at hænge ud og tydelige markering af faglighed i mange former.
Sara Maria Glanowski forventer at vende tilbage til skolen i løbet af jubilæumsåret. Måske i forbindelse med jubilæums-receptionen 4. september; måske i forbindelse med at fortælle om ”Skyggebokser” – eller begge dele.

Premiere på årets musical

Så klar!!! – En fremmeds blik

Årets musical ”En fremmeds blik” er i den grad klar til premieren i morgen. MulerUpdate havde sneget sig ind til dagens generalprøve, og vi kan bare sige, at der er noget at glæde sig til.
”En fremmeds blik”, der helt og aldeles er lavet af skolens egne elever, får handling og musik til at hænge rigtig godt sammen, og det er virkelig lykkedes at få skruet et stykke sammen, der giver både skuespillere, dansere, kor og musikere mulighed for at yde deres ypperste – og det gør de.
Og handlingen? Ja, det er et stykke om elevernes egen (fremtidige) hverdag, og mere skal vi ikke afsløre her, men bare gentage, at der er noget at glæde sig til.

Resten af skolens elever og ansatte har mulighed for at se ”En fremmeds blik” mandag og tirsdag i næste uge, mens der i morgen fredag og mandag aften er åbne forestillinger. Begge dage spilles kl. 19.30 og entréen er 50 kroner.

STUDIERETNINGSDAG 5: Escaperoom, fysik og matematik

1z, 2x og 3v fusionerede for en eftermiddag til årets studieretningsdag på Mulernes Legatskole. Og der var ikke tale om kold fusion! I grupper på tværs af klasserne kæmpede eleverne med både teoretiske og eksperimentelle gåder indenfor fysik og matematik. Charlie 1z, Nasra og Jonatahn 2x samt Hussein 3v trak det længste strå og samlede flest point i de indledende runder. I finalen formåede de på ti minutter med brug af kløgt og snilde at finde de fire nøgler, der åbnede låsene til præmien.

STUDIERETNINGSDAG 4: Musikelever indstuderede og dirigerede

I tirsdags mødtes studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende.
Musikelevernes dag blev skudt i gang med en spændende og meget anderledes stemmeopvarmning, da Mehuhah fra 2a lærte fra sig om indiske skalaer og stemmeteknik.
Herefter tog 3a’erne styringen. Emilie, Jakob, Julie og Amalie gik i spidsen og indstuderede to smukke satser for solister, 3-stemmigt kor og orkester. Dem kan resten af skolens elever og ansatte glæde sig til at høre ved juleafslutningen på fredag

STUDIERETNINGSDAG 3 – Samfundsfag i teori og praksis

I tirsdags mødtes studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende. Mie fra 1m (og MulerUpdates redaktion) har sendt os denne reportage fra dagen:

Vi mødte op lige efter pausen i mediefagslokalet, hvor vi så et eksempel på det emne vi skulle arbejde med i løbet af dagen, nemlig integration.
1m og 3m fordelte sig i to separate dele af klassen, men de dejligste lærere i hele verden (Mads Rottov og Thomas Ohnesorge (måske, måske ikke tvungent shoutout ::)) satte en stopper for segregationen, og delte klasserne ind i grupper. Vi blev undervist i 6 nye begreber, og skulle ud i Vollsmose og prøve at bruge fagbegreberne i en daglig sammenhæng.

Efter en times tid kom vi tilbage i lokalet og havde en god debat mellem 3g’erne og 1g’erne, om hvorvidt man synes det er en god ide at rive bygninger i Vollsmose ned. Der var mange fine inputs, og alt i alt var det en super hyggelig og lærerig dag på tværs af klasserne.

En hel dag med idræt

3n var med deres idrætslærer, Tine, i Nr. Lyndelse onsdag d. 18/12, hvor dagen var fyldt op med idrætstimer. Flexdagen blev brugt på at afslutte deres 8 ugers træningsprojekt-forløb, ved at de startede med step aerobic og spinning fra kl 9-11.25 og så fremlæggelser om resultater og teori fra træningsprojekterne💪🏼
På trods af en hård og svedig spinningtime og en times step aerobic, så var det nogle hyggelige timer, som gjorde alle klar til en masse julemad og godt humør inden juleferien 😋

STUDIERETNINGSDAG 2: Ghettoplan og thanksgivingfest

I tirsdags mødte studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende.
De samfundsfaglige klasser 1K og 3K arbejdede med temaet Ghettoplanen i Vollsmose. De startede med en debat i salen med Mark Grossmann fra Venstre, der samtidig har en baggrund som politimand i Vollsmose. Efter debatten gik turen til Vollsmose kulturhus, hvor der var debat med Tim Vermund (s) og Reza Javid (ø). Efter debatten var det elevernes tur til komme med forslag til at løse problematikkerne i Vollsmose.

Klasserne med Engelsk som studieretningsfag havde en sans fest på skolen: 2m og 3n fejrede Thanksgiving med foredrag af native speaker – og pensioneret mulerlærer – Bill Woods, arbejdede i workshops og spiste elevproduceret pumpkinpie til et afsnit af Friends.

STUDIERETNINGSDAG 1: Vingummi og spanske julelege

I tirsdags mødte studieretningshold på tværs af årgangene for at lære hinanden og deres fag endnu bedre at kende.
Biologiklasserne 1V og 2Y havde gang i vingummiproduktionen, hvor de både i teori og praksis arbejdede med fremstilling og test af forskellige typer af vingummi

På den sproglig studieretning lavede eleverne en playliste med nogle spanske sange og julesange. Eleverne arbejdede i små grupper med forskellige ansvarsområder. Fx skulle 3.g’erne stå for en del af undervisningen, og 1.g’erne lavede små videoer som 3g’erne skulle give respons på. På tværs af årgangene arbejdede grupper i løbet af dagen med at finde information om et bestemt spansktalende land, og det hele mundede ud i en konkurrence om hvilken gruppe, der kunne placere flest lande på et kort.

ÅRETS MUSICAL: En fremmeds blik

Årets musical er selvskrevet af 2 elever fra Mulernes Legatskole, Johanne Borup 3c og Amalie Bergholdt. Med hjælp fra mange dygtige elever fra skolen, går de endelige forberedelser snart i gang til at kunne vise dette stykke.

“En fremmeds blik” begynder, hvor gymnasietiden ender. Sofie er glad og lettet, men hendes verden bliver pludselig vendt på hovedet, da hendes forældre beder hende om at flytte ud. Mod forventning må Sofie flyve fra reden og flytte ind på Anne Mules Kollegie. Midt i en forvirrende tid er det eneste faste holdepunkt i hendes liv et arbejde på et lager.
Sofie opdager hurtigt, at der er en kamp i gang mellem to etager. For at gøre indtryk på sine nye kammerater og en sød dreng på fjendens hold, sætter hun gang i den vildeste prank, som hidtil er set på kollegiet. Snart begynder pranken at eskalere, Sofie skal træffe en række vigtige valg.
Årets musical handler om, hvem man er, når alle bolde kastes op i luften – og man kun kan se sig selv gennem fremmedes blikke.

FEM FEDE DAGE

FEM FEDE DAGE I BÆREDYGTIGHEDENS TEGN 🚲🌈🌎
Som I nok har opdaget, er skoledagene i denne uge om muligt endnu federe, end de plejer at være. Gruppen ’UngEnergi’ bruger nemlig ugen på at sætte fokus på hvordan vi kan gøre hverdagsting mere bæredygtige – i det små og overskuelige.
På en sjov, lækker og helt enkel måde.
Indtil videre har vi haft:
🌍Mad Mandag, hvor Peter Emil serverede Chili SIN Carne til frokost i kantinen (den vegetariske version af Chili con Carne)
🌍Tøjbytte Tirsdag – med tøjbytte og loppemarked i 80-82.
I dag er
🌍OFF onsdag, hvor vi har fokus på strømforbruget og vil se om vi kan skære ned på det ved at minde folk om at rulle gardinerne op samt slukke projektor og lys. Herefter følger:
🌍Transport Torsdag med fokus på en mere bæredygtig transport. Alle der cykler, vil modtage en lille hemmelig gevinst. Og det hele kulminerer med:
🌍🤩🎉Festival fredag – MORGENFEST! I stedet for at tage på flyrejse kan man blive hjemme i DK og skabe alternative fester. Morgenfesten starter kl. 07.15-08.05 og der vil være gratis croissanter til de 200 første og mulighed for at købe te og kaffe. Der kommer en lille duo og spiller live. Det bliver FEDT, så duk op og tag en dans med dine kammerater for en bæredygtig fremtid.❤️

Se historie om…