Spansk er det sprog der tales i flest lande på verdensplan, så når du lærer spansk, får du nøglen til bedre at kunne begå dig i en meget stor del af verden.

Faget er både et sprog- og kulturfag, og du får derfor indsigt i spansk og latinamerikansk sprog, kultur, historie og sociale forhold.

Som spanskelev udvider du din horisont, fordi du får indsigt i en verden, der er meget forskellig fra den, du kender. Tænk for eksempel på cubansk musik, argentinsk tango, spansk tyrefægtning, Colombus’ opdagelse af Latinamerika, indianerne i Andesbjergene, Gaudís bygningskunst i Barcelona, el clásico mellem Real Madrid og FC Barcelona, spansk og latinamerikansk madkultur (tapas, paella, burritos, guacamole…) osv. osv.

Du kommer også i direkte kontakt med sproget, når vi tager på sprogrejse til Spanien i 2g, når skolen får besøg af gæster fra Spanien og Latinamerika, og desuden ved at se spansksprogede film i biografen.

Den daglige undervisning foregår i perioder på tværs af spanskholdene, og hvert år har vi mindst én fællestime for alle spanskelever.

Spansk er et begyndersprog. Du lærer sproget helt fra grunden i 1.g, og ved afslutningen i 3.g vil du være i stand til at kommunikere og begå dig på spansk både mundtligt og skriftligt. Der er altid hjælp at hente til både det mundtlige og skriftlige i Studiecafeen om eftermiddagen og i on-line lektiehjælp om aftenen.

På Mulernes Legatskole Stx findes faget som studieretningsfag på A-niveau sammen med engelsk (studieretning: hum2 ) og som valgfag på A-niveau. På HF og på enkelte stx-studieretninger findes faget på B-niveau.