Menu
  • Hvorfor skaber religion så megen debat i medierne?
  • Hvorfor er livet en lidelse ifølge Buddhismen?
  • Skal de kristne overholde de 10 bud?
  • Hvis Gud er god, hvor kommer det onde så fra?
  • Kan man både tro på Gud og Darwin?

Disse spørgsmål og mange andre er noget af det, som du kommer til at beskæftige dig med i religion på gymnasiet. Alle elever har faget på c-niveau, men man kan vælge det på b-niveau i 3g. På HF indgår faget i en fagpakke sammen med historie og samfundsfag. Faget afsluttes med en mundtlig eksamen.
I religionsfaget leder vi ikke efter sandheden om livet, men undersøger hvordan religiøse mennesker bruger religionen til at forstå og forklare verden omkring sig.
Man kan sige, at vi studerer religionen udefra, men undersøger hvordan den ser ud indefra.
I religion arbejder vi primært med de store verdensreligioner så som Islam, Kristendom og Buddhisme. Vi undersøger deres oprindelse, deres historiske udvikling samt deres rolle og betydning i samfundet idag.
Vælger du faget på b-niveau, har du mulighed for at fordybe dig i særlige problemstillinger som fx. hvorfor ateister tager på pilgrimsrejse, hvorfor fankultur også er en slags religion eller om religion er en hindring for god integration. En del af undervisningen på religion B er desuden ud-af-huset-arrangementer i form af ekskursioner til lokale helligsteder.