Menu

Mediefag

Mediefag er et praktisk-kreativt og teoretisk-analytisk fag, hvor vi arbejder med film og tv i både teori og praksis.
Fagets teoretiske og praktiske dele hænger tæt sammen og fylder lige meget. Du får mulighed for at arbejde kreativt og selvstændigt med filmmediet. Samtidig bliver din oplevelse af at se film og tv aldrig den samme igen, når du først har lært at læse ”mellem linjerne” og lært at forholde dig kritisk til medier.
ML er kendt for et højt praktisk niveau og Odenses bedste faciliteter inden for udstyr og lokaler.
Vi samarbejder hyppigt med Odense Filmværksted og andre eksterne parter. Vi har mange ud af huset aktiviteter, herunder produktioner i samarbejde med Brandts Mediemuseum og ekskursioner til TV2 og Odense Filmfestival. Hvert år er flere af skolens elevfilm repræsenteret på Odense Filmfestival og flere af dem har også vundet priser.

I maj måned afholder vi vores traditionsrige og roste filmfestival Mulernes Film Awards, hvor de bedste film bliver udtaget og bedømt af en ekstern jury. Derudover har vi en ombejlet publikumspris. Det er en aften i bedste Hollywood stil med masser af glamour, fest og farver.
Eksamen er en todelt form, hvor der er en teoretisk-analytisk prøve i et kort filmklip inden for et kendt forløb, f.eks. en filmgenre eller en instruktør. Det kunne være Tim Burton, gyserfilm, TV-serier eller dokumentarforløb. Den praktiske prøve foregår som en gruppeeksamen, hvor produktionsgrupperne præsenterer gode sider og mindre gode sider ved deres film.
Mediefag kan vælges som kunstnerisk valgfag på C-niveau i 1.g, 3.g eller 1.hf.
Mediefag indgår som studieretningsfag på B-niveau i følgende studieretninger

  • Engelsk A, Samfundsfag B og Mediefag B
  • Samfundsfag A, Matematik, B og Mediefag B

Den gode mediefagshistorie
3u har i forbindelse med studieturen til Rom lavet et magasinprogram i fagene mediefag og dansk. Produktionen foregik primært i Rom, og studieproduktionen foregik i professionelle omgivelser på Brandts, hvor klassen fik redaktionelle forpligtelser og hver deres ansvarsområder som i en professionel produktion lige fra producer til redaktionschef til lysmand til studievært. Se det her.

MULERNES VINDER OFF’S FILMAKADEMIPRIS

Mulernes var stærkt repræsenteret ved uddelingen af årets Filmakademi-pris ved Odense Film festival (OFF). Filmen "Ufuldstændig" af Bitten, Maren, Leotrim, Patrick, Mathilde fra 3d (2018/2019) løb med prisen for bedste film. De fortræffelige værter ved ceremonien var...

MEDIE-HF’ERNE SLÅR TIL IGEN

For et par måneder siden gik de viralt med en af årets sjoveste musikvideoer. Nu er de dygtige mediefagselever tilbage med en gyserfilm.Nyd den og en masse andre godter på ML's youtube-kanal.

Mediacamp 2016

MEDIACAMP 2016 Hvor er det utroligt, vi mulere er simpelthen for seje. Vi løb med 2 præmier og den sidste store pokal. Vi blev vinderne af årets mediecamp. Vi har alle kæmpet hårdt og er utroligt glade for at i ville følge med her på Mulerupdate. Mange tak for nu...

Mulernes Film kanal

Vi har samlet en buket af film om Mulernes Legatskole. Bliv klogere på dagligdagen på skolen og se hvad tidligere elever brugte deres studentereksamen på. Nogle af filmene er elevproduktioner andre er produceret af eksterne partnere.