Menu

IT-teknologi

 

Præsentation af faget på hjemmesiden:

INFORMATIONSTEKNOLOGI

Vi lever i en verden, der er omgivet af både hardware og software, som vi skal interagere med, og som registrerer vores færden. Lige fra vi står op, ser vi på skærme, vi opdaterer vores status, uploader et par billeder, styrer diverse apparater i køkkenet. I bussen, på vej til skole, spilles et spil, og igen tjekkes, hvad vennerne laver. Ved hjælp af diverse apps kan vi hurtigt se, hvilket lokale undervisningen skal foregå i, og hvilke lektier der skal laves.

Trafikken er styret af computere igennem trafiklys og hastighedsbegrænsninger. Store skilte viser, hvor der er flere parkeringspladser, og diverse scannere tager billeder af nummerplader, så gps’en kan finde den hurtigste rute igennem byen uden om køerne.

Forældre kan med forskelligt udstyr se, hvor deres børn befinder sig, og kan uden problemer altid få fat i dem. Med apps, der styrer overvågningskameraerne derhjemme, er det ikke svært at se, hvad der sker i huset, mens man er i skole og på arbejde.

Derhjemme er varme/el/vand styret og overvåget af informationsteknologi, og lynhurtigt kan vi aflæse forbruget på en app via vores smartphone.

I fritiden ses film og høres musik over computeren, og flere og flere julegaver bliver købt over nettet i en webshop. Mange mennesker tjekker de sociale medier, før de går i seng. Men her stopper det ikke, selv vores søvn kan blive overvåget ved hjælp af såkaldte wearables, der holder styr på søvnrytmen, så vi om morgenen kan se, hvordan vi har sovet.

De fleste mennesker omgiver sig med en masse elektronik og er ’på’ en stor del af tiden, hvilket kan være både sjovt, smart og praktisk, men samtidig er det ikke svært at få øje på dilemmaer og risici.

I faget informationsteknologi lærer du ikke blot at bruge IT, men også selv at udvikle små programmer og at programmere din smartphone. Du kommer til at lave egne (simple) spil, og du lærer at komme ud på nettet med hjemmesider. Faget byder på en god blanding af programmering og diskussion om relevante områder, som er aktuelle lige nu. Vi arbejder innovativt og produktorienteret, så de ting, du laver, kan bruges senere. Selve eksamen løber over 24 timer, hvor du udvikler et produkt, som du præsenterer og diskuterer til eksamen. Dette afspejler den daglige undervisning bedst.

IT-toget kører worldwide, og selv verdens mægtigste mand opfordrer til at stige ombord: