Menu

Nyheder

Her er det samlede overblik over alle nyheder på skolen fra rektor, lærere, MulerUpdate, Elevrådet og mange andre.

FYSIKELEVER PÅ VEJ TIL OL

Ask (3x), Jakob (3k) og Simon (3x) har efter et hårdt udskillelsesløb kvalificeret sig til Fysik-OL. De skal repræsentere Mulerne, og i følge deres lærer, Jan Kirkegård, kan vi godt sætte forventningsbarren højt i år.

2.Z MED BIOTEK PÅ SDU

Forstøvning af afføring, gelektroforese og restriktionsenzymer – med biotek på SDU

Biotekkerne fra 2.z har været ude på SDU og lave forsøg sammen med to studerende fra biomedicin og mikrobiologi.
Eleverne havde fået at vide at der har været et outbreak af en sygdom, som man har en mistanke om stammer fra høns. Mange er blevet syge og det var derfor 2z’s opgave at finde ud af hvilken bakterie de har med at gøre og om den egentlig stammer fra høns. Gennem dagen blev der opformeret DNA ved PCR-metode, skåret i DNA med restriktionsenzymer og til sidst lavet gelelektroforese, hvor præcisionen skulle være i top.

Klassen endte med at finde ud af at den bakterie de havde stået og undersøgt hele dagen var chlamydia psittaci – ikke kønssygdommen, selvom de lige fik sved på panden et kort sekund – men en bakterie, der kommer fra fugle, som kan smitte ved inhalation af forstøvet afføring eller sekret – ikke at det nødvendigvis var meget bedre.
I løbet af dagen har eleverne været frem og tilbage i lab og har selvfølgelig også fået rundtur på Uni hvor man bl.a. fik set de store forelæsningslokaler, én af de tre kantiner og selvfølgelig den berømte fredagsbar, hvor de allerede nu var ved at pynte op til fredagens fest. Selvom flere formåede at fare vild i de store bygninger (op til flere gange), så er der ingen tvivl om at det været en virkelig hyggelig og meget lærerig dag på Uni, som der forhåbentligt bliver flere af.

KIG OP! DU LÆRER MÅSKE EN HEL MASSE

Mandag i sidste modul var 2N med Anders Petersen på byvandring i forbindelse med deres undervisning omkring industrialiseringen i historie. Eleverne fik indsigt i, hvordan Odense udviklede sig fra bondesamfund og til et industrisamfund, men også hvorfor og hvordan byen voksede under industrialiseringen. Går man rundt i Odense i dag kan man nemlig se tydelige tegn på industrialiseringen, nemlig de gamle fabrikker og små arbejderhuse som er placeret ved siden af fabrikkerne. 2N var også forbi domkirken, Sankt Knuds kirke, hvor man under alteret kan se skelettet af Kong Knud og hans bror, Benedikt.

170 ELEVER I TEATERET MED MATEMATIK OG ENGELSK

Matematikholdende i 2a, 2n, 2m, 2c, 3k, 3v og 3z var i tirsdags i Odeon for at se forestillingen “Den mystiske sag om hunden i natten”, som kort fortalt handler om matematikgeniet Christopher, der så til gengæld kæmper med nogle sociale og emotionelle problemstillinger. Vi følger ham på en lang rejse, som bl.a. byder på opklaring af et mysterie om en død hund og familiehemmeligheder. Der var begejstring blandt eleverne over den supergode forestilling, og der skal lyde et kæmpe tak til Christina Nielsen (CN) som stod for at arrangere hele turen. Dermed blev det også muligt for os elever på Mulernes Legatskole at få lov at se den i skoletiden. Til alle der ikke var med, er det klart en oplevelse værd. Forestillingen spiller helt frem til 22. Oktober, og der er stadig mulighed for at købe billet, hvis man skulle være interesseret. Vi vil klart anbefale det!

MULERNES VINDER OFF’S FILMAKADEMIPRIS

Mulernes var stærkt repræsenteret ved uddelingen af årets Filmakademi-pris ved Odense Film festival (OFF). Filmen “Ufuldstændig” af Bitten, Maren, Leotrim, Patrick, Mathilde fra 3d (2018/2019) løb med prisen for bedste film. De fortræffelige værter ved ceremonien var minsandten også mulere: Amalie og Sebastian fra 3a.

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv