Menu

Nyheder

Her er det samlede overblik over alle nyheder på skolen fra rektor, lærere, MulerUpdate, Elevrådet og mange andre.

REJSEN ER BEGYNDT – SKOLESTART PÅ MULERNES LEGATSKOLE

I dag fik vi sparket det nye skoleår i gang og budt varmt velkommen til både nye og gamle. Og det blev gjort med eftertryk! Den prisvindende Emilie Bruun fra 2a sang og spillede sangen Thin Air, som hun selv har været med til at skrive, så luften sitrede, og Rektor Torben Jakobsen skjulte sine svulmende brystmuskler bag en flot t-shirt med ordene ”Kys bedre” –  nej, det skorter bestemt ikke på kærlighed på Mulernes Legatskole!

Udover at være en kærlig opfordring, er ”Kys bedre” navnet på en antirygekampagne, som Mulerne deltager i. Skolen har i den forbindelse underskrevet en aftale om at være med til at gøre Odense røgfri. Slå et smut forbi ”sundhedsvæggen” i kantinen ved siden af elevatoren, hvor du også kan se indrammede plakater med budskabet ”Tak fordi du ikke ryger”.

Men festen var bestemt ikke forbi: Da 2hf’ere, 2g’ere og 3g’ere havde forladt salen for at gå ned til deres klasser, overtog introudvalgseleverne scenen og indbød alle nye mulere til en turistrejse efter alle kunstens regler. Ganske symbolsk, efter Emilies fortræffelige sang om den tynde luft… Det bliver spændende at se, hvor rejsen vil føre dem hen. Og hvem, der undervejs præsterer at fedte mest for de søde stewardesser og lækre piloter.

Du kan de næste dag læse mere om de mange sjove introaktiviteter her på MulerUpdate. Du kan også læse mere om Emilies flotte pris på Mulernes Legatskoles FB-side og hjemmesiden… Husk desuden at følge ugens instagram-takeovere, 2a’erne Amalie og Sebastian, der på Instagram sender ord og billeder fra introdagene.

Velkommen til en spændende, musikfyldt og røgfri rejse ind i skoleåret 2018-2019, alle sammen!

Se flere billeder på MulerUpdate 

DIMISSION 2018

Så dimitterede mulerne – det gjorde de ved en flot og festlig dimission foran en fuldstændig fyldt sal.

På MulerUpdate ligger der billeder af ind- og udmarch, alle legatmodtager og samtlige håndtryk.

AFGANGSELEVER SLUTTEDE AF MED FREMRAGENDE REVY

Onsdag den 23. maj var sidste skoledag for afgangseleverne på Mulernes Legatskole. I den forbindelse bød de traditionen tro til revy for hele skolen. Salen var tæt pakket, og temperaturen lå i den hede ende, men det var der ingen, der skænkede en tanke, da forestillingen først gik i gang. For der blev budt på helt forrygende underholdning fra scenen.

Læs mere om den flotte revy her: https://www.facebook.com/Mulerupdate/posts/1942968275713611

Nedtælling til Regatta 2018 – Historiens skygger

Den første fredag i maj afvikles den store Regatta, hvor de fire OS-gymnasier Tornbjerg, Mulerne, Katten og Sct. Knud, mødes i Odense Havn og dyster i en lang række fysiske discipliner. Den store, festlige krone på værket er Dragebådsdysten.

MulerUpdate vil i de næste par uger stille skarpt på nogle af de mulerfolk, der skal bringe sejr, ære og lys til den gamle, hæderkronede Legatskole. Vi indleder serien med dette citat af Rektor Torben Jakobsen: ”Giv mig nu den sejr – giv mig nu min nattesøvn tilbage!”: Læs den tankevækkende beretning om OS-historiens tunge skygger her…      

Alberte fra 1m vinder OS’ og Kommunens novellekonkurrence

Alberte Fage-Lorenzen fra 1m blev i dag overrasket midt i en dramatime af Rådmand Brian Dybro, konsulent ved Rusmiddelcenter Odense Torben Vangsted og journalister fra både Fyens og MulerUpdate og fik at vide, at hun med sin novelle ”Et kærlighedstrip” havde vundet OS-gymnasiernes og Odense Kommunes store novellekonkurrence. Med sig havde Rådmanden en stor buket blomster og et gavekort på 1500 kroner. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Innovation for alle 1g’erne

TRE DYGTIGE DRENGE FRA 1K LØB MED INNOVATIONSPRIS
Siden begyndelsen af februar har 1.g’erne på Mulernes Legatskole deltaget i et storstilet innovationsprojekt med samfundsfag og fysik. Hen over i alt fire uger har eleverne haft fokus på trafikale udfordringer og har i grupper udtænkt innovative løsningsforslag på nogle af de problemer, vi dagligt oplever på vej til og fra skole, når vi færdes i byen, når vi rammer et belastet kryds o.l. Undervejs har eleverne bl.a. hørt et oplæg af trafikplanlægger Connie Juel Clausen fra Odense Kommune og dystet internt i klasserne om at præsentere det mest innovative og potentielt frugtbare projekt. Læs mere på MulerUpdates FB-side

1z Bygger droner på SDU

1z bygger droner på SDU

Fredag inden vinterferien var 1.z på SDU og bygge droner med fysik. Efter en kort introduktion til hvordan en drone virker, og hvilke komponenter den består af gik eleverne selv i gang. I grupper fik de alle bygget droner som blev testfløjet i et dronebur. Den bedste drone kom med hjem på skolen til nærmere undersøgelse i de efterfølgende fysiktimer.

Sidst på dagen var der rundvisning i robotlaboratorierne, hvor man blandt andet stødte på en robot til træning af kirurger og en af de berømte robotter fra Universal Robots der kickstartede det fynske roboteventyr.

Sådan bygger man en drone

Du skal bruge...

En pind!

Flightcontroller, motorstyringer og en masse andet elektronik....

En masse motorer...

Et LiPo batteri (i brandtæt pose)

Gaffatape og cola....

Arbejd, arbejd...

[...Trommehvirvel...]

TA' DA' værsgo et styks drone!

Husk at testflyve den et sikkert sted.

Ovenfor: Robot fra Universal Robots der var med til at starte det fynske roboteventyr.

Nedenfor: Robot til træning af kirurger.

Rørende forestilling: Tænk på det bedste du ved

 

PETER PAN NÅR NYE HØJDER – ET TIDSLØST EVENTYR FOR STORE OG SMÅ

Siden jul har man i foyeren kunnet se to farverige rollups annoncere årets musical, ’Tænk på det bedste du ved’. I dag var det tid til at lade 10 måneders intenst arbejde kulminere i den første forestilling for en fuld sal – først for halvdelen af skolens egne elever og i aften for forældre, venner, søskende og andre folk udefra. Det blev en stor og bevægende oplevelse – læs mere her

Se masser af billeder fra forestillingen 

 

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...