Menu

MulerUpdate

Hverdag, fester, succeshistorier, studieture, markante elever, de allerførste introdage, den allersidste gallafest – alt dette og meget mere bliver dækket tæt af skolens digitale skoleavis, MulerUpdate. MulerUpdates rødder går helt tilbage til 1999, hvor det udkom i trykt form to gange om året. Siden 2002 har avisen været på nettet og berettet om stort og småt fra livet på Mulernes Legatskole. MulerUpdates redaktion består at de to lærere Ole Buhl-Hansen og Nicolai Rekve Eriksen, samt et hold af engagerede og dygtige elever, der agerer journalister og fotografer, så snart lejligheden byder sig. Redaktionen mødes hver uge for at drøfte, hvilke historier, der skal i luften. Én gang årligt står redaktionen bag det trykte MulerMagasin, som samler alt det bedste fra året, der gik. Det udkommer under stor festivitas og forventningsglæde i begyndelsen af december. Til daglig kan du følge MulerUpdate på Facebook.

Nedtælling til Regatta 2018 – Historiens skygger

Den første fredag i maj afvikles den store Regatta, hvor de fire OS-gymnasier Tornbjerg, Mulerne, Katten og Sct. Knud, mødes i Odense Havn og dyster i en lang række fysiske discipliner. Den store, festlige krone på værket er Dragebådsdysten.

MulerUpdate vil i de næste par uger stille skarpt på nogle af de mulerfolk, der skal bringe sejr, ære og lys til den gamle, hæderkronede Legatskole. Vi indleder serien med dette citat af Rektor Torben Jakobsen: ”Giv mig nu den sejr – giv mig nu min nattesøvn tilbage!”: Læs den tankevækkende beretning om OS-historiens tunge skygger her…      

Alberte fra 1m vinder OS’ og Kommunens novellekonkurrence

Alberte Fage-Lorenzen fra 1m blev i dag overrasket midt i en dramatime af Rådmand Brian Dybro, konsulent ved Rusmiddelcenter Odense Torben Vangsted og journalister fra både Fyens og MulerUpdate og fik at vide, at hun med sin novelle ”Et kærlighedstrip” havde vundet OS-gymnasiernes og Odense Kommunes store novellekonkurrence. Med sig havde Rådmanden en stor buket blomster og et gavekort på 1500 kroner. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Innovation for alle 1g’erne

TRE DYGTIGE DRENGE FRA 1K LØB MED INNOVATIONSPRIS
Siden begyndelsen af februar har 1.g’erne på Mulernes Legatskole deltaget i et storstilet innovationsprojekt med samfundsfag og fysik. Hen over i alt fire uger har eleverne haft fokus på trafikale udfordringer og har i grupper udtænkt innovative løsningsforslag på nogle af de problemer, vi dagligt oplever på vej til og fra skole, når vi færdes i byen, når vi rammer et belastet kryds o.l. Undervejs har eleverne bl.a. hørt et oplæg af trafikplanlægger Connie Juel Clausen fra Odense Kommune og dystet internt i klasserne om at præsentere det mest innovative og potentielt frugtbare projekt. Læs mere på MulerUpdates FB-side

Rørende forestilling: Tænk på det bedste du ved

 

PETER PAN NÅR NYE HØJDER – ET TIDSLØST EVENTYR FOR STORE OG SMÅ

Siden jul har man i foyeren kunnet se to farverige rollups annoncere årets musical, ’Tænk på det bedste du ved’. I dag var det tid til at lade 10 måneders intenst arbejde kulminere i den første forestilling for en fuld sal – først for halvdelen af skolens egne elever og i aften for forældre, venner, søskende og andre folk udefra. Det blev en stor og bevægende oplevelse – læs mere her

Se masser af billeder fra forestillingen 

 

11 elever fra Mulernes Legatskole får diplom

Torsdag den 18. januar modtag 11 stolte ATU-elever fra Mulernes Legatskole deres velfortjente diplom. Det foregik ved en festlig lejlighed på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Igen i år var Mulernes Legatskole repræsenteret i orkesteret med Sebastian Noa Basse på bas.

På billedet ses Amalie Mannerup Roll Madsen 3b, Anna Damgaard Hagenberg 3e, Asta Bat Finke 3m, Josefine Damgaard Nielsen 3f, Kristoffer Østergaard 3m, Lasse Malmberg 3m, Martin Abou Taha 3x, Michelle Hoang 3z, Mikkel Høj-Larsen 3z, Sebastian Noa Basse 3a, Signe Nicoline Ringsing 3z og talentkoordinator Dorte Lundgreen-Nielsen.

Læs mere om Akademiet for Talentfulde Unge

 

Mulerne og SDU går sammen om drone- og robotudviklingen

Mulernes Legatskole, LSUL (Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring ved Det Naturvidenskabelige Fakultet) og Dronecenteret ved Det Tekniske Fakultet, SDU, har indgået en historisk 5-årig samarbejdsaftale, som vil sætte droner og robotter på skemaet i gymnasiet og udvikle og forandre undervisningen i matematik, naturfag og teknologi.

Læs mere på MulerUpdates facebookside

 

Kulturaften med de fire OS-gymnasier

D. 9. januar bød de fire OS-gymnasier til kulturarrangement på Rådhuset. På programmet stod musik, dans, oplæsning, teater og – som toppen på kransekagen – en samtale med den storhittende forfatter Jesper Wung Sung. En håndfuld mulerelever, bidrog til at gøre det til en levende og vellykket aften, der kom til at stå som et bevis på, at talenterne trives i allerbedste velgående på de odenseanske gymnasier. Læs mere på MulerUpdates FB-side: https://www.facebook.com/pg/Mulerupdate/photos/?tab=album&album_id=1795966647080442

Mulernes Legatskole får studieretning med Idræt B

Selvom Mulernes Legatskole ikke har haft den store succes ved OS-regattaen og er blevet snydt på målstregen af de tre andre Odense-gymnasier et par gange, har idræt og fysisk udfoldelse altid haft en vigtig plads på skolen. Tænk blot på Moserunden, hvor mulerelever løber Vollsmose tynd og sætter et energisk præg på den store nabo mod øst.

I fremtiden kan vi se frem til en endnu stærkere idrætsprofil. Mulernes Legatskole har som det eneste odenseanske gymnasium – og ét af kun 20 gymnasier på landsplan – fået dispensation til at oprette en studieretning med Idræt på B-niveau.

En vigtig årsag til denne særlige dispensation skal findes i det meget frugtbare samarbejde, Mulernes Legatskole har haft med B1909 og nærliggende folkeskoler, hvor elever fra Idræt B har været brugt som instruktører og rollemodeller for folkeskoleelever og andre unge i lokalområdet. Dette gode samarbejde med lokale foreninger og skoler udmøntede sig i 2011 i, at alle parter kunne støtte Legatskolens etablering af det store udendørs multi-idrætsanlæg med parkour, cross-fit, beachvolley, strandhåndbold, basketball, håndbold, fodbold, hockey mm.

I det hele taget er der lagt stor vægt på, at skolen har nogle af landets absolut bedste idrætsfaciliteter. Ud over det udendørs multiidrætsanlæg har vi den store idrætshal, grønne områder, adgang til B1909s anlæg og tennisbaner og – selvfølgelig – det flotte motionshus i to etager. Desuden vejer det tungt, at idrætslærerne er både engagerede og kvalificerede og ved siden af undervisningen er involveret i en lang række spændende aktiviteter: Lærergruppen tæller bl.a. en styrketræningsinstruktør for fodboldlandsholdet, en DBU-konsulent for ungdomslandholdet, en fysisk træner i superligaen i fodbold og to sportsmassører.

Det bliver dejligt at se Mulernes Legatskole summe af endnu mere sportsliv, og hvem ved – måske vinder vi en dag regattaen for næsen af de tre andre OS-skoler.

Studieretning med Idræt B fra 2018

I fremtiden kan vi se frem til en endnu stærkere idrætsprofil. Mulernes Legatskole har som det eneste gymnasium i Odense – og ét af kun 20 gymnasier på landsplan – fået dispensation til at oprette en studieretning med Idræt på B-niveau. En vigtig årsag til denne særlige dispensation skal findes i det meget frugtbare samarbejde, Mulernes Legatskole har haft med B1909 og nærliggende folkeskoler, hvor elever fra Idræt B har været brugt som instruktører og rollemodeller for folkeskoleelever og andre unge i lokalområdet. Dette gode samarbejde med lokale foreninger og skoler udmøntede sig i 2011 i, at alle parter kunne støtte Legatskolens etablering af det stor udendørs multi-idrætsanlæg med parkour, cross-fit, beachvolley, strandhåndbold, basketball, håndbold, fodbold, hockey mm. I det hele taget er der lagt stor vægt på, at skolen har nogle af landets absolut bedste idrætsfaciliteter. Ud over det udendørs multiidrætsanlæg har vi den store idrætshal, grønne områder, adgang til B1909s anlæg og tennisbaner og – selvfølgelig – det flotte motionshus i to etager. Desuden vejer det tungt, at idrætslærerne er både engagerede og kvalificerede og ved siden af undervisningen er involveret i en lang række spændende aktiviteter: Lærergruppen tæller bl.a. en styrketræningsinstruktør for fodboldlandsholdet, en DBU-konsulent for ungdomslandholdet, en fysisk træner i superligaen i fodbold og to sportsmassører.

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...