Menu

MulerUpdate

Hverdag, fester, succeshistorier, studieture, markante elever, de allerførste introdage, den allersidste gallafest – alt dette og meget mere bliver dækket tæt af skolens digitale skoleavis, MulerUpdate. MulerUpdates rødder går helt tilbage til 1999, hvor det udkom i trykt form to gange om året. Siden 2002 har avisen været på nettet og berettet om stort og småt fra livet på Mulernes Legatskole. MulerUpdates redaktion består at de to lærere Ole Buhl-Hansen og Nicolai Rekve Eriksen, samt et hold af engagerede og dygtige elever, der agerer journalister og fotografer, så snart lejligheden byder sig. Redaktionen mødes hver uge for at drøfte, hvilke historier, der skal i luften. Én gang årligt står redaktionen bag det trykte MulerMagasin, som samler alt det bedste fra året, der gik. Det udkommer under stor festivitas og forventningsglæde i begyndelsen af december. Til daglig kan du følge MulerUpdate på Facebook.

Mulerne og SDU går sammen om drone- og robotudviklingen

Mulernes Legatskole, LSUL (Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring ved Det Naturvidenskabelige Fakultet) og Dronecenteret ved Det Tekniske Fakultet, SDU, har indgået en historisk 5-årig samarbejdsaftale, som vil sætte droner og robotter på skemaet i gymnasiet og udvikle og forandre undervisningen i matematik, naturfag og teknologi.

Læs mere på MulerUpdates facebookside

 

Kulturaften med de fire OS-gymnasier

D. 9. januar bød de fire OS-gymnasier til kulturarrangement på Rådhuset. På programmet stod musik, dans, oplæsning, teater og – som toppen på kransekagen – en samtale med den storhittende forfatter Jesper Wung Sung. En håndfuld mulerelever, bidrog til at gøre det til en levende og vellykket aften, der kom til at stå som et bevis på, at talenterne trives i allerbedste velgående på de odenseanske gymnasier. Læs mere på MulerUpdates FB-side: https://www.facebook.com/pg/Mulerupdate/photos/?tab=album&album_id=1795966647080442

Mulernes Legatskole får studieretning med Idræt B

Selvom Mulernes Legatskole ikke har haft den store succes ved OS-regattaen og er blevet snydt på målstregen af de tre andre Odense-gymnasier et par gange, har idræt og fysisk udfoldelse altid haft en vigtig plads på skolen. Tænk blot på Moserunden, hvor mulerelever løber Vollsmose tynd og sætter et energisk præg på den store nabo mod øst.

I fremtiden kan vi se frem til en endnu stærkere idrætsprofil. Mulernes Legatskole har som det eneste odenseanske gymnasium – og ét af kun 20 gymnasier på landsplan – fået dispensation til at oprette en studieretning med Idræt på B-niveau.

En vigtig årsag til denne særlige dispensation skal findes i det meget frugtbare samarbejde, Mulernes Legatskole har haft med B1909 og nærliggende folkeskoler, hvor elever fra Idræt B har været brugt som instruktører og rollemodeller for folkeskoleelever og andre unge i lokalområdet. Dette gode samarbejde med lokale foreninger og skoler udmøntede sig i 2011 i, at alle parter kunne støtte Legatskolens etablering af det store udendørs multi-idrætsanlæg med parkour, cross-fit, beachvolley, strandhåndbold, basketball, håndbold, fodbold, hockey mm.

I det hele taget er der lagt stor vægt på, at skolen har nogle af landets absolut bedste idrætsfaciliteter. Ud over det udendørs multiidrætsanlæg har vi den store idrætshal, grønne områder, adgang til B1909s anlæg og tennisbaner og – selvfølgelig – det flotte motionshus i to etager. Desuden vejer det tungt, at idrætslærerne er både engagerede og kvalificerede og ved siden af undervisningen er involveret i en lang række spændende aktiviteter: Lærergruppen tæller bl.a. en styrketræningsinstruktør for fodboldlandsholdet, en DBU-konsulent for ungdomslandholdet, en fysisk træner i superligaen i fodbold og to sportsmassører.

Det bliver dejligt at se Mulernes Legatskole summe af endnu mere sportsliv, og hvem ved – måske vinder vi en dag regattaen for næsen af de tre andre OS-skoler.

Studieretning med Idræt B fra 2018

I fremtiden kan vi se frem til en endnu stærkere idrætsprofil. Mulernes Legatskole har som det eneste gymnasium i Odense – og ét af kun 20 gymnasier på landsplan – fået dispensation til at oprette en studieretning med Idræt på B-niveau. En vigtig årsag til denne særlige dispensation skal findes i det meget frugtbare samarbejde, Mulernes Legatskole har haft med B1909 og nærliggende folkeskoler, hvor elever fra Idræt B har været brugt som instruktører og rollemodeller for folkeskoleelever og andre unge i lokalområdet. Dette gode samarbejde med lokale foreninger og skoler udmøntede sig i 2011 i, at alle parter kunne støtte Legatskolens etablering af det stor udendørs multi-idrætsanlæg med parkour, cross-fit, beachvolley, strandhåndbold, basketball, håndbold, fodbold, hockey mm. I det hele taget er der lagt stor vægt på, at skolen har nogle af landets absolut bedste idrætsfaciliteter. Ud over det udendørs multiidrætsanlæg har vi den store idrætshal, grønne områder, adgang til B1909s anlæg og tennisbaner og – selvfølgelig – det flotte motionshus i to etager. Desuden vejer det tungt, at idrætslærerne er både engagerede og kvalificerede og ved siden af undervisningen er involveret i en lang række spændende aktiviteter: Lærergruppen tæller bl.a. en styrketræningsinstruktør for fodboldlandsholdet, en DBU-konsulent for ungdomslandholdet, en fysisk træner i superligaen i fodbold og to sportsmassører.

Nu når undervisningen nye højder

Om to dage går det løs på Mulernes Legatskole. Klasselokalerne vil atter summe af formler og gradbøjninger, køen til Peters friskbagte boller vil bugte sig ned gennem kantinen, og sensommersolen vil traditionen tro melde sin tilbagekomst og sende os sin lune homeriske latter.

De seneste par uger har pedeller, rengøringsassistenter, lærere og ledelse stået på den anden ende for at gøre skolestarten helt perfekt. Og vi kan godt begynde at glæde os… Et af mange spændende nye tiltag finder vi i fysikfaget. Fysiklærerne har indkøbt et helt klassesæt droner, der skal indgå som en naturlig del af undervisningen og bruges til at lave en masse forskellige målinger og filmoptagelser. Disse data kan så analyseres, fortolkes og bruges til at gøre os klogere på naturens og verdens forunderlige indretning.

Læs mere på Facebook

DIMISSION 2017 – 50 ÅRS JUBILARER, MAGELØS ELEVTALE OG 300 GLADE STUDENTER

Endnu et skoleår er rindet ud, og endnu et kuld mulerstudenter er nået til vejs ende efter 2 eller 3 år med danske stile, historiske kilder, matematiske formler, venskaber, studierejser, fester og alt det, der hører livet som gymnasieelev på Mulernes Legatskole til.

Det blev i dag markeret ved den traditionsrige dimission – den 49. af slagsen på Gillestedvej i byens nordøstlige hjørne. Blandt de særligt indbudte i salen var to 50 års jubilarer, Anette Ry og Kirsten Fruelund, der var blandt de sidste til at dimittere fra den gamle skole på Hunderupvej. De dimitterede fra klassen 3. sb i 1967, og de har begge skrevet sig ind i muler-annalerne som de første piger, der fik lov til at gå på den gamle, hæderkronede Legatskole. De blev vidner til en smuk ceremoni, hvor gammelt og nyt, tradition og fornyelse gik hånd i hånd. Læs videre her – og se masser af billeder på facebook

Mulere kom hjem efter 50 år

I sidste uge var vi så heldige at have besøg af mulerklassen 3. rb, der dimitterede for præcis 50 år siden. Det blev et fornøjeligt gensyn med rektor Torben Jakobsen som beleven vært. De gamle mulere måtte benovet konstatere, at skolen har udviklet sig fra dengang, de selv gik der — “og det til det bedre”. Besøget var så stor en succes, at de enedes om at ses igen om 3 år i forbindelse med skolens 300 års fødselsdag. “Det ser vi rigtig frem til, ja, vi glæder os faktisk allerede”, udtaler Palle O. Nielsen på klassens vegne.

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...