Menu

Nantes

Nantes, Frankrig

Som noget nyt har skolen fra 2018 et samarbejde med Lycée Carcouët i Nantes (Frankrig)

I foråret 2017 indledte fransklærerne et samarbejde med en gruppe lærere fra gymnasiet i Nantes, Frankrigs sjettestørste by. 5 lærere besøgte ML. Dette resulterede i et skønt genbesøg i Nantes i foråret 2018.
Nantes er en skøn by i rivende udvikling. Byen er meget dynamisk og summer af liv og unge mennesker, da der er universitet, flere gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.
Byen ligger smukt i det vestlige Frankrig i regionen ”Pays de la Loire” – og netop som navnet indikerer, så løber den store flod Loire (den største flod i Frankrig) gennem byen, hvilket giver den nogle smukke rammer.
Vores samarbejde bygger på talentophold. ML tilbyder 2-4 dygtige franskelever at rejse en uge til Nantes i efteråret – typisk uge 41 – og skal så have genbesøg af talentelever fra Nantes i det efterfølgende forår. Opholdet varer en uge.
Det drejer sig om elever som er er generelt dygtige, viser en særlig interesse og motivation for fransk og i øvrigt har et lavt fravær. De skal endvidere udvise en imødekommende adfærd, så de kan være gode ambassadører for skolen i udlandet.
Udover udvekslingen mellem omhyggeligt udvalgte enkeltelever arbejdes der på udveksling af hele klasser – A-niveau hold og/eller studieretningsklasser med fransk.

Links:
https://carcouet.paysdelaloire.e-lyco.fr/
https://www.nantes.fr/home.html