Menu

Mulernes

Legatskole

300 år

1720-2020

Mulernes Legatskole er stiftet i 1720 på legater fra slægten Mule og fejrer således 300 års jubilæum i 2020. Dette er noget helt særligt for gymnasierne i Danmark og markeres både i efteråret 2019 og i hele 2020 med en række begivenheder.

Alle jubilarer er normalt altid velkomne til Dimissionen den sidste fredag i juni – MEN pga Coronakrisen er der desværre IKKE adgang i 2020 – læs mere om den årlige Dimission her.

300 års jubilæum og fernisering

Fredag den 4.9.2020 kl. 14.00-16.00

Program

14.00 Velkomst v/Bestyrelsesformand Hans Luunbjerg

14.10 Tale v/Anders W. Berthelsen student fra Mulernes Legatskole og redaktør af 300 års jubilæumsskrift

14.20 Tale v/Kunstner Keld Moseholm

14.25 Afsløring af kunstværk v/Borgmester Peter Rahbæk Juel

14.30 Lidt at spise/drikke.

XX.XX  Udlevering af jubilæumsskrift

Alle er velkomne – tilmelding ikke nødvendig!

Til venstre: Keld Moseholm arbejder på detaljerne
Til højre: Model af den ca. 5 meter høje portal.

jubilæumsfest
for tidligere og nuværende mulere

Fredag den 18.9.2020 kl. 19.00

Der bliver musikalsk underholdning og mulighed for at spise sammen med sin gamle klasse. Der er kun adgang for tilmeldte gæster og tilmeldingen forventes at åbne den 1. juli, med deadline 20.8.2020.

Besøg af årets fynbo i efteråret 2020

Lars Arvad

For anden gang på bare tre år blev Årets Fynbo en muler, og igen en af de markante mulere i Odenses kulturliv. I 2017 var det den tidligere muler Anja Følleslev, der fik den ærefulde titel og i år altså Lars Arvad.
Og helt fortjent at Lars Arvad fik årets titel for sit store og utrættelige arbejde med Odense Sommerrevy, som han startede i 2016, da han meget præcist så et større potentiale i en sojmmerrevy end i Odense Vinterrevy, som han havde skabt og ledet 2009-2015.
Allerede i sin mulertid i slutningen af 1990´erne afslørede Lars sit uomtvistelige talent, som han både prøvede af ved årets skolerevy og ikke mindst ved samlinger i salen, hvor han gav forrygende og for tilhørerne uforglemmelige versioner af gamle Dirch Passer revy-klassikere.
Vi har været dybt i arkiverne og fundet et foto fra dengang.

Lars Arvad kommer på besøg på skolen til efteråret, hvor udvalgte danskklasser forud skal arbejde med nogle af hans revytekster. Og vi håber også på et par revynumre i Salen for hele skolen!

Lars Arvad i revy på skolen

Fra et mulermagasin

Måske en Dirch Passer klassiker?

Afholdte Begivenheder

5.3.2020 besøg af

Borgmester
Peter Rahbæk Juel

Torsdag den 5. marts fik samlingen en helt usædvanlig start, da borgmester Peter Rahbæk Juel var kommet forbi for at overrække skolens miljøgruppen det grønne flag. Borgmesteren ønskede til lykke og begrundede det grønne flag med at miljøgruppen har fået sat bæredygtighed på dagsordenen. Samtidig benyttede Peter Rahbæk Juel lejligheden til at lykønske hele skolen med de 300 år.
Efter Samlingen havde Miljøudvalget og fire klasser fået en aftale med borgmester Peter Rahbæk Juel, der i det følgende modul fortalte om Odense Kommunes miljøplaner, og hvordan man på rådhuset arbejder på en bedre og mere bæredygtig fremtid for Odense. Der var også mulighed for at stille spørgsmål til gennemførelse af disse planer og der var en god og særdeles vellykket dialog til glæde for begge parter.

8.02.2020 Besøg af

Sara Maria Glanowski

Skyggeboksers ”mor” besøger Mulerne.

Kort inden vinterferien besøgte forfatteren og journalisten Sara Maria Glanowski Mulernes Legatskole, som et led i optagelsen af et TV2 portræt af hende. Se TV-2 indslaget her!
Sara bor til daglig i New York, hvor hun arbejder som freelancejournalist med speciale i amerikansk politik, som hun har en mastergrad i fra Columbia University i New York. Det er også i New York, i storbyens boksemiljø, hun har fundet inspirationen til at skrive ”Skyggebokser”.
Men hvad havde bragt Sara helt fra New York og til Mulernes Legatskole? – altså ud over tv-optagelsen. Jo, Sara er faktisk gammel muler – helt præcist 3b årgang 1999 – hvis studenterbillede hun selvfølgelig måtte se ved besøget. I øvrigt havde Sara stadig mange gode minder fra skolen, både om god undervisning og selvfølgelig festerne i Salen, hvor hun bl.a. optrådte som trommeslager i et punkband. ”Det var tre gode år” fortalte hun, og mente at gymnasietiden er meget formende for den enkeltes fremtid. Hun var meget imponeret af skolens modernisering med både gode steder for elever at hænge ud og tydelige markering af faglighed i mange former.
Sara Maria Glanowski forventer at vende tilbage til skolen i løbet af jubilæumsåret. Måske i forbindelse med jubilæums-receptionen 4. september; måske i forbindelse med at fortælle om ”Skyggebokser” – eller begge dele. Læs yderligere i artikel på TV-2 her!

Sara Maria Glanowski er student fra Mulernes Legatskole

Student anno 1999

Elevproduceret

Musical:
En fremmeds blik

Årets musical tog udgangspunkt i skolens 300 års jubilæum, ved at lade fotos fra skolens historie indlede forestilling og ved at navngive elementer undervejs efter skolens stiftere: Rasmus, Erik og Anne Mule. Musicalen var 100% selvskrevet af skolens dygtige elever, BÅDE tekst og musikkompositioner!

“En fremmeds blik” begynder, hvor gymnasietiden ender. Sofie er glad og lettet, men hendes verden bliver pludselig vendt på hovedet, da hendes forældre beder hende om at flytte ud. Mod forventning må Sofie flyve fra reden og flytte ind på Anne Mules Kollegium. Midt i en forvirrende tid er det eneste faste holdepunkt i hendes liv et arbejde på et lager.
Sofie opdager hurtigt, at der er en kamp i gang mellem to etager på kollegiet. For at gøre indtryk på sine nye kammerater og en sød dreng på fjendens hold, sætter hun gang i den vildeste prank (practical joke), som hidtil er set på kollegiet. Snart begynder pranken at eskalere og Sofie skal træffe en række vigtige valg.
Årets musical handler om, hvem man er, når alle bolde kastes op i luften – og man kun kan se sig selv gennem fremmedes blikke.

7.11.2020 Præludium

Besøg af
HKH Prinsesse MArie

7. november havde Legatskolen fornemt besøg, da Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie ved en smuk og højtidelig begivenhed indviede en udstilling af afdøde Prinsgemal Henriks digte. Med Prinsesse Marie var et storslået følge af hoffolk, politikere, universitetsprofessorer og medlemmer af Alliance Francaise (herunder vores egen superfransklærer, Josephine Ege Pade, der havde arrangeret dagen). De fik blandt andet fornøjelsen af Peter Emils kanapeer og – ikke mindst – Henriks digte læst op på formfuldendt fransk af skolens egne elever og fransk impressionistisk musik spillet af Rosa og Johannes.

Både Billed Bladet, Her og Nu, TV2, MulerUpdate og Fyens var med, da Prinsesse Marie i sidste uge gæstede Mulernes Legatskole. Og der er lutter ros fra pressen til skolen og de dygtige elever, der læste op og spillede: “Prinsesse Marie havde al mulig grund til at være imponeret over Mulernes Legatskole”, skriver Billed Bladet blandt andet. Og bladene hæfter sig enstemmigt ved de meget talentfulde elever, der var med til at skabe så smuk og rørende en ramme om det kongelige besøg.

Ankomst

Afsløring af udstilling

Stort opbud af sikkerhedsfolk og journalister

Elevoptræden

Gruppebillede

I den kulørte presse: Her og Nu

Fra den kulørte presse

6.11.2020 Nystiftet Jubilæumslegat

jubilæumsLegat
på 10.000 kr

Baggrunden for legatet skal findes helt tilbage i 2002, hvor Samer Hachim og Omar Farooq begyndte på Mulernes Legatskole i henholdsvis 1q og 1y og året efter kom Abdirazak Rage i 1a.
I dag kom Samer og Omar så på besøg hos rektor for at fortælle, hvorfor de gerne vil give et særligt legat i jubilæumsåret. Abdirazak var blevet forhindret i sit job i Bruxelles, hvor han arbejder i EU’s udenrigstjeneste.
Ideen til legatet blev egentlig fostret i en større vennegruppe, der så småt begyndte at tage form på i tiden på Mulernes Legatskole, men i løbet af studietiden på SDU udviklede sig til en større gruppe på 15-20 venner.
Det vennerne gerne vil opnå er, at sende et signal til alle om, at ”man kan, hvis man vil – og vil arbejde for det”. Samer udtrykker det meget præcist: ”Jeg dalrede rundt i en folkeskole 7-8 år uden, at nogen fik mig til at tro på jeg kunne noget. Så skiftede jeg skole og kom i de sidste år af folkeskoletiden på en ny skole, hvor jeg fik en lærer, der fik mig overbevist. Derfra kom jeg på Mulerne, hvor alle troede på, at vi kunne noget, men hvor vi også lærte, at det er nødvendigt at sætte tid af til at arbejde på at nå målene”. Det er så noget de tre har taget med sig i deres videre liv, hvor Omar er blevet læge og netop har overtaget en praksis i København og Samer er en succesfuld forretningsmand.
Det er lige netop derfor, at det nye legat skal gives til en der har overvundet sig selv på en eller anden måde. En rigtig mønsterbryder, der på en eller anden måde har kæmpet sig til en eksamen på trods af alle odds.
Legatet skal som alle skolens øvrige legater uddeles af legatbestyrelsen efter indstilling fra skolens lærere. Rektor og legatgiverne er i gang med at formulere de præcise kriterier, som lærerne skal indstille efter.

Mulerne gennem tiden

Mulernes

Legatskole

300 år

1720-2020