Menu

Humaniora 2: Den humanistisk-sproglige studieretning

Engelsk på A-niveau og Spansk på A-niveau + et 3. sprog efter eget valg.

Denne studieretning er en vaskeægte sproglig linje og den eneste, hvor du har mulighed for at arbejde i dybden med tre sprog: Engelsk og spansk som studieretningsfag plus 2. fremmedsprog efter eget valg. Med engelsk og spansk som studieretningsfag kommer du til at beherske to verdenssprog, der sammen dækker meget store dele af verden. Det giver dig et solidt grundlag for at kunne begå dig i en stadig mere globaliseret verden. Du vil møde et spændende univers inden for historie, kultur og litteratur og vil blive rustet til at klare den moderne verdens kulturmøder.

Udgangspunktet for arbejdet med sprogene er forskellige teksttyper, musik, film, teaterforestillinger, museumsbesøg o.l. Der vil blive rig mulighed for at anvende sprogene i den daglige undervisning, i mødet med udenlandske gæstelærere samt på studieture. Sprogfagene kommer også til at indgå naturligt i samarbejde med fag som f.eks. historie og dansk.
Ved tilmelding fremsættes ønske om et af følgende kunstneriske fag: billedkunst, musik, mediefag eller drama.

Hvis 2.fremmedsprog er valgt som begynderfremmedsprog, skal du vælge ét valgfag blandt følgende: Matematik på B-niveau eller et naturvidenskabeligt fag på B-niveau.

Hvis 2.fremmedsprog er valgt som fortsætterfremmedsprog, skal du vælge to valgfag blandt følgende:
a)    2.fremmedsprog på A-niveau eller Matematik, Samfundsfag, Idræt, Religion, det kunstneriske fag eller et naturvidenskabeligt fag på B-niveau.
b)    Matematik eller et naturvidenskabeligt fag på B-niveau

Eksempler på emner og projekter:
  • Den amerikanske drøm – drøm eller mareridt for de latinamerikanske indvandrere?
  • Mand og tyr – danske, amerikanske og spanske forfatteres fascination af tyrefægtningen og macho-kulturen
  • USA og Cuba – hvordan har revolutionen påvirket forholdet mellem de to lande og den almindelige cubaners liv?

Hvad giver studieretningen adgang til?

Ved at klikke herunder kommer du ind på “Adgangskortet” på Uddannelses guiden. Øverst til højre skal du vælge STX og derefter vælge alle fag og niveauer, som studieretningen indeholder. HUSK også at afkrydse de valgfag du har tænkt dig at vælge, herunder 2. fremmedsprog! Se ovenfor hvilke valgmuligheder du har på denne studieretning. Til venstre på siden kan du derefter se hvilke uddannelser studieretningen giver adgang til. Generelt er stx den ungdomsuddannelse, som giver adgang til de fleste uddannelser.