Menu

Lyt, tænk, debatér

Mulernes
Debatværksted

 

Den offentlige debat er fyldt med gode eksempler på, at den gode debat har det svært. Den gode debat starter i det respektfulde møde, hvor man lytter og tænker, bliver klogere og udvikler sig sammen. Et tilbud til dig der vil smitte af i mange fag og i livet.

Næste gang:
Annonceres i Lectio

Mie og Mena fra 1.m fortæller om debatværkstedet

“Som ny 1.G’er er det en stor omvæltning at skulle komme fra folkeskole, eller 10. klasse. I gymnasiet bliver der krævet meget mere af en, især at debattere og argumentere for sine meninger. Det er ikke kun i samfundsfag, dette kan bruges.

Vi startede ud med at tage en runde, hvor vi hver især fortalte, hvornår vi sidste gang havde debatteret. Det viste sig, at langt de fleste havde debatteret med deres mødre eller venner.

Vi lærte på en rigtig sjov måde nogle forskellige kneb man kunne bruge under debatten. De virkede så godt, at det var svært at debattere klimaforandring mod Donald Trump.

Jeg kan klart anbefale andre elever at blive en time længere efter skole, og så lære hvordan man kan feje benene væk under folk, når man skal udtrykke sine meninger! Især når det sker i så godt selskab som Karsten Nikolajsen og Thomas Drejer!”

 

Man får også lov til at udfordre sig selv ved at gå op imod nogle af dem fra 2.g eller 3.g. Det er jo endnu sjovere, hvis det lykkedes én at vinde.
Mie og Mena

1.m