Menu

Projekt Forskerspirer

Projekt Forskerspirer er for nysgerrige unge fra de gymnasiale uddannelser. De er alle grebet af et specielt emne, som de gerne vil fordybe sig i. Eleverne kan lave projekter inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.
Inden for hvert felt vil der i slutningen af projektet findes en vinder af en præmie på 20.000 kroner.
ML har hvert år mulighed for at tilmelde fire-seks dygtige elever og dette sker gennem koordinator Dorte Lundgreen-Nielsen, e-post: dl@mulerne-gym.dk .

Deltagere i 2018-2019 er

Sarah Dalgas Wellendorf, 2c og Dalin Raad Al-Maliki, 2e.

I oktober 2017 har følgende 3 elever fuldendt og indleveret deres synopsis til Københavns universitet:

Josefine Damgaard Nielsen, 3f (Samfundsvidenskab)
Martin Abou Taha, 3x (Sundhedsvidenskab)
Yasmin Raad Al Maliki, 3z. (Naturvidenskab)

Tillykke til alle tre elever. Det er en flot præstation.
I januar måned præsenterer Josefine, Martin og Yasmin deres synopser på samling.

I 2016 havde Mulernes Legatskole for andet år i træk en nomineret forskerspire i finalen. Martin Vind Larsen fra 3f placerede sig med sin synopsis: “Symbolsk vold og ost”, som én ud af 12 forskerspirer fra hele landet. Torsdag den 8. december præsenterede han på flot vis sit samfundsvidenskabelige projekt for bl.a. prorektor for forskning, Thomas Bjørnholm, fra Københavns Universitet. Arrangementet fandt som altid sted i universitetets smukke, gamle festsal på Frue Plads – læs mere her og hent Martins flotte synopsis!
De øvrige 3 forskerspirer fra Mulernes Legatskole har alle fuldendt og indleveret deres synopsis.
Navnene er:

Laurits Lindegaard Rasmussen 3k
Nauras Kamal Mohammad Ali Isfandiari 3m
Zainab Ali Shaker Khudoir 3k
Tillykke til alle fire forskerspirer.

Fristen for at søge er 6. marts 2017, hvor kl. 12.30, du skal sende en projektbeskrivelse på maksimalt 500 ord til dorte.lundgreen-nielsen@skolekom.dk

-> Læs mere om projekt forskerspirer her.

Mulerelever har flere gange været med i finalefeltet, som inviteres til København, hvor deres projekter præsenteres for bl.a. Undervisningsministeren. Dette skete også i 2015, hvor Mathias Brandt Thygesen den 26. november kunne fremvise sit forskerspireprojekt for undervisningsminister Esben Lunde Larsen på Københavns Universitet. Mathias var som den eneste fra et fynsk gymnasium helt fremme i finalefeltet med sit projekt: ”Load Cell mekanismer i bageovne”. Undervisningsministeren lyttede særdeles interesseret til Mathias, stillede spørgsmål, som Mathias besvarede med overbevisning, og undervisningsministeren mente at der er en stor sandsynlighed for at vi vil se Mathias´ projekt som en produktion i industrien inden for de kommende år. Der er altså virkelig tale om innovation, der kan bruges i praksis. Tillykke til Mathias!
Ikke mindre end fire forskerspirer fra Mulernes Legatskole har de sidste 10 måneder knoklet og kan nu være stolte af at have afleveret deres projekter på Københavns Universitet. Ud af 91 forskerspirer fra hele landet placerer Mulernes Legatskole sig således rigtig fint.
De øvrige forskerspirer fra Mulernes Legatskole er:
Clara Mathilde Dyrehauge Roos, 3c: Mennesket bag samfundsstrukturen – det senmoderne samfunds udvikling.
Marian Ahmed Isse Mohamed, 3n: Optimering af myelinskeder.
Mads Wædegaard, 3f: FN og konflikten mellem menneskerettigheder og staters suverænitet.
Stort tillykke til de fire forskerspirer fra Mulernes Legatskole.

Forskerspire 2015

6 elever fra Mulernes Legatskole er kommet igennem nåleøjet til optagelsen som Forskerspire på Københavns Universitet. Tillykke til:
Clara Mathilde Dyrehauge Roos, 2c(samf)
Marian Ahmed Isse Mohamed, 2n (sund)
Anders Skovgaard Hansen, 2m (sund)
Mathias Brandt Thygesen, 2k (nat)
Henrik Reinevald Christensen, 2n (nat)
Mads Wædegaard, 2f (samf)
Eleverne deltager i et inspirerende møde på Københavns Universitet den 12. og 13. april sammen med nye forskerspirer fra hele landet og talentkoordinator Dorte Lundgreen-Nielsen