Menu

Kort inden vinterferien besøgte forfatteren og journalisten Sara Maria Glanowski Mulernes Legatskole, som et led i optagelsen af et TV2 portræt af hende.
Sara bor til daglig i New York, hvor hun arbejder som freelancejournalist med speciale i amerikansk politik, som hun har en mastergrad i fra Columbia University i New York. Det er også i New York, i storbyens boksemiljø, hun har fundet inspirationen til at skrive ”Skyggebokser”.
Men hvad havde bragt Sara helt fra New York og til Mulernes Legatskole? – altså ud over tv-optagelsen. Jo, Sara er faktisk gammel muler – helt præcist 3b årgang 1999 – hvis studenterbillede hun selvfølgelig måtte se ved besøget. I øvrigt havde Sara stadig mange gode minder fra skolen, både om god undervisning og selvfølgelig festerne i Salen, hvor hun bl.a. optrådte som trommeslager i et punkband. ”Det var tre gode år” fortalte hun, og mente at gymnasietiden er meget formende for den enkeltes fremtid. Hun var meget imponeret af skolens modernisering med både gode steder for elever at hænge ud og tydelige markering af faglighed i mange former.
Sara Maria Glanowski forventer at vende tilbage til skolen i løbet af jubilæumsåret. Måske i forbindelse med jubilæums-receptionen 4. september; måske i forbindelse med at fortælle om ”Skyggebokser” – eller begge dele.