Menu

Mulerne er nået længere. For to år siden startede vi også med ideen om en device-fri uge, hvor alle computere og telefoner blev slukket. Erkendelse var dog, at det nok kunne skabe mere ro og mindre forstyrrelse af undervisningen, men også at den hurtige netadgang er helt afgørende for en moderne dynamisk undervisning i mange fag.
Siden har vi derfor arbejdet på, at både elever og lærere skal få et konstruktivt forhold til PCer og mobiltelefoner. I år er der skruet et spændende program sammen, hvor hver dag har sit digitale tema og hvor det hele kulminere på fredag, hvor Vincent F. Hendricks holder foredrag i en fællestime.
Derfor har vi siden holdt fast i ideen med en uge med særligt fokus på digitale medier, men i stedet for at bare bevidstløst at slukke for det hele, så sætte fokus på en hensigtsmæssig og konstruktiv brug af de digitale muligheder i hverdagen.
Ugens program ser sådan ud:
• Man: Fællestime ved it-vejlederne: Det seje træk eller det
hurtige fix? Sociale platformes design gør dig afhængig (1.g, 1.hf og 2.g). Intro på Samling (alle)
• Tirs: Klasseundervisning: Den gode google søgning og filterbobler (alle)
• Ons: Klasseundervisning: Fake news (1.g, 1.hf og 2.g)
• Tors: Klasseundervisning: Beredskabsplan for og etik om deling af krænkende materiale (alle)
• Fre: Fællestime med Vincent Hendricks: ”Digitale spor og filterbobler” (alle)