Menu

Ugen med fokus på digital dannelse blev skudt i gang med en fællestime om konsekvenserne af digitale medier. I løbet af ugen er der workshops i god brug af digitale medier og ugen afrundes med et foredrag af Vincent F. Hendricks.

Per Feddersen og Janus Lylloff startede den digitale dannelsses-uge med at sætte fokus på skærmtid – din skærmtid! Undersøgelser viser at telefonen typisk tjekkes 6-8 gange i timen, og anledningen er som regel ”de små røde tal”, der sniger sig ind på telefonen – og hvor kommer de fra.
Per og Janus´ første pointe var, at det meget ofte er eksterne input, der ”gavner os”. D.v.s. input som facebook, instagram osv. mener gavner os, men i den sidste ende mest gavner deres forretning. Janus og per kaldte det ”opmærksomhedskrigen” – krigen om din opmærksomhed.
Næste pointe var, at sociale medier i virkeligheden er a-sociale medier, fordi de svækker vores direkte sociale kontakter med f.eks skolekammerater, venner og familie. Derfor mundede fællestimen ud i en konkurrence: ”Sæt din skærmtid ned”, hvor vinderen bliver den der har sat sin skærmtid mest ned fra sidste uge til denne uge.