Menu

Forstøvning af afføring, gelektroforese og restriktionsenzymer – med biotek på SDU

Biotekkerne fra 2.z har været ude på SDU og lave forsøg sammen med to studerende fra biomedicin og mikrobiologi.
Eleverne havde fået at vide at der har været et outbreak af en sygdom, som man har en mistanke om stammer fra høns. Mange er blevet syge og det var derfor 2z’s opgave at finde ud af hvilken bakterie de har med at gøre og om den egentlig stammer fra høns. Gennem dagen blev der opformeret DNA ved PCR-metode, skåret i DNA med restriktionsenzymer og til sidst lavet gelelektroforese, hvor præcisionen skulle være i top.

Klassen endte med at finde ud af at den bakterie de havde stået og undersøgt hele dagen var chlamydia psittaci – ikke kønssygdommen, selvom de lige fik sved på panden et kort sekund – men en bakterie, der kommer fra fugle, som kan smitte ved inhalation af forstøvet afføring eller sekret – ikke at det nødvendigvis var meget bedre.
I løbet af dagen har eleverne været frem og tilbage i lab og har selvfølgelig også fået rundtur på Uni hvor man bl.a. fik set de store forelæsningslokaler, én af de tre kantiner og selvfølgelig den berømte fredagsbar, hvor de allerede nu var ved at pynte op til fredagens fest. Selvom flere formåede at fare vild i de store bygninger (op til flere gange), så er der ingen tvivl om at det været en virkelig hyggelig og meget lærerig dag på Uni, som der forhåbentligt bliver flere af.