Menu

1z bygger droner på SDU

Fredag inden vinterferien var 1.z på SDU og bygge droner med fysik. Efter en kort introduktion til hvordan en drone virker, og hvilke komponenter den består af gik eleverne selv i gang. I grupper fik de alle bygget droner som blev testfløjet i et dronebur. Den bedste drone kom med hjem på skolen til nærmere undersøgelse i de efterfølgende fysiktimer.

Sidst på dagen var der rundvisning i robotlaboratorierne, hvor man blandt andet stødte på en robot til træning af kirurger og en af de berømte robotter fra Universal Robots der kickstartede det fynske roboteventyr.

Sådan bygger man en drone

Du skal bruge...

En pind!

Flightcontroller, motorstyringer og en masse andet elektronik....

En masse motorer...

Et LiPo batteri (i brandtæt pose)

Gaffatape og cola....

Arbejd, arbejd...

[...Trommehvirvel...]

TA' DA' værsgo et styks drone!

Husk at testflyve den et sikkert sted.

Ovenfor: Robot fra Universal Robots der var med til at starte det fynske roboteventyr.

Nedenfor: Robot til træning af kirurger.