Menu

HISTORISK STUDENTERHUESKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

Glæden var stor, da skolens hueudvalg på gårsdagens samling kunne annoncere, at årets studenterhuer nu var ankommet i store kasser. Allerede den efterfølgende time blev kasserne bragt rundt til de enkelte afgangsklasser, og huerne blev gransket, afprøvet og nydt med største ildhu. Endelig var de her! Det endegyldige symbol på, at afslutningen på to eller tre års gymnasietid nu står for døren. I 3c opstod der tumultariske tilstande, og en ellers virkelig interessant analyse af fortællerbevidstheden hos den unavngivne hovedperson i Tove Ditlevsens novelle ’Angst’ smuldrede totalt, da huerne blev båret ind. Det var som om døren til juni måneds sol, fuglesang og studenterfester blev åbnet på klem. Med ét blev klasselokalet badet i det strålende lys fra de små tårer i fars og mors øjenkroge, man fornemmede den mølædte duft af rektors gamle studenterhue, og svagt anede man tonerne fra lanciersorkestret og fra flere hundrede lykkelige studenters kække dansetrin og kåde latter.

De første 3c-elever var allerede begyndt at springe baglæns over huen for at ophæve den forbandelse, der som bekendt rammer enhver, som iklæder sig det hvide studentersymbol før tid, da en stemme pludselig brød fortryllelsen: ”Mulernes Legatsko??”. Som et kæmpekor lød det nu fra alle 2hf’ere og 3g’ere på hele skolen – ”Legatsko”. Det, der bare ikke måtte ske, var sket: Hueleverandøren havde præsteret at præge samtlige huer med det smukkeste guldrandede logo, det århundreder gamle våbenskjold, ja, selve symbolet på Mulerånden, det udødelige bevis på vor glorværdige historie… og så lige garneret med en stavefejl, som ville få selv den rareste dansklærer til at se rødt.

Status er nu, at samtlige huer er blevet samlet sammen og står klar til at blive sendt retur. Administrationsgangen ligner en lagerhal, og det er umuligt at komme frem og tilbage for elever, der desperat springer baglæns over deres huer en sidste gang. Bare for at være på den helt sikre side. Det er lige til at (Legatsko)le af.

Loading...