Menu
 Undervisning kan være meget andet end lærebogslektier og foregå mange andre steder en i et klasselokale. Alene sidste torsdag var der muler-klasser til så forskellige ting som fysikshow og filmfestival.

1d til filmfestival i mediefag
Alle mødte op I godt humør og fint tøj.
Før vi kom ind, var der en kø til at få taget billeder på den blå løber.
Så gik vi ind i salen, hvor det hele skulle foregå.
Først var der en videohilsen fra Anders Walter, instruktøren bag kortfilmen ”Helium”.
Bagefter så vi 4 kortfilm fra 4 forskellige gymnasier. (Mulernes “Forløsning”, Tornbjergs “Afgang”, Skt. Knuds “KalleG life” og Odense Katedralskoles ”Once upon a time in Rome”).
Så var der q&a med instruktørerne bag kortfilmene fra gymnasierne. Til sidst talte produceren Tivi Magnusson, om filmverdenen og vi så ”Helium”.

3g FY A holdet til fysikshow.
”Bonn Fysik show” specielt til FY A hold på Fyn viste sig at være en meget lærerig og samtidigt underholdende oplevelse på SDU i sidste uge.
Showet var som en teaterforestilling med omkring 25 fysikforsøg.
Vi fulgte et nysgerrigt, ungt par, der gerne ville vide, hvad masse består af. Den unge mand, Lorenzo, indledte med at konstatere, at jo flere chips han spiste, des mere masse fik han på maven.
Showet blev udført af fysikstuderende og professor Herbert Dreiner fra Bonn Universitet. De spillede de store fysikere fra de sidste 100 år, og de blev ”klappet til live” og forklarede på engelsk deres opdagelser, mens de viste deres forsøg med elementarpartikler. Helt frem til detektionen af Higgs partiklen, hvor den unge Lorenzo dansede af glæde over, at man eksperimentelt i Zern i 2012 havde vist, at den eksisterede med efterfølgende at spørge: But what is the Higgs particle?
Det fik vi også en god forklaring på i dette prisbelønnede show fra Tyskland.