Menu

Kantinen

Velkommen i MULERPOSEN Kantinen på Mulernes Legatskole

VÆRD AT VIDE

Kantinedriften på Mulernes Legatskole er bortforpagtet og drives privat af Peter Emil Thomsen, som har Anette Nielsen og Mette Lolk ansat.

ÅBNINGSTID

Kantinen holder åben på almindelige undervisningsdage mandag-fredag kl. 07.45 -14.30 (dog kun indtil kl. 14 om fredagen). I eksamensperioder kan der være reducerede åbningstider og sortiment.

VÆRDIER

Kantinens kostfaglærte personale tilstræber at udbyde sund og varieret mad af gode råvarer og tilbereder så vidt muligt alt mad og bagværk fra bunden. Der holdes et højt hygiejnisk niveau og kantinen har Fødevarestyrelsens Elite Smiley.

SUNDHED

  • Fedtfattige produkter er prioriteret højt
  • Der er udbud af flere slags frisk frugt/grønt hver dag – Alle brødtyper er bagt med højst muligt indhold af kostfibre
  • Der er mulighed for at købe frisk salat fra salatbaren hver dag
  • Der er et udbud af magre mejeriprodukter
  • Der tilbydes grove sandwich m/ magert pålæg, salat og fedtfattig smørelse

PERSONLIGT ANSVAR

Kantinen udbyder et varieret varesortiment, og det er kundens (Dit) eget valg hvilke fødevarer der købes i kantinen. Vi opfordrer til hensyntagen til hinanden og beder dig derfor rydde op efter dig.

ØKONOMI

Kantinen modtager ingen økonomisk støtte og det er kantineforpagteren, der bære underskud/overskud. Omsætningen er på ca. 2,1 mio. heraf er der varekøb for ca. 1,3 mio. resten er til administrationsomkostninger, samt aflønning af personale.

HUSK DE OFFICIELLE KOSTRÅD

  • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
  • Spis frugt og mange grønsager
  • Spis mere fisk
  • Vælg fuldkorn
  • Vælg magert kød og kødpålæg
  • Vælg magre mejeriprodukter
  • Spis mindre mættet fedt
  • Spis mindre salt
  • Spis mindre sukker
  • Drik vand

KONTAKT

Kantinen Mulernes Legatskole
v/ Peter Emil Thomsen
Gillestedvej 11
5240 Odense NØ

Mail: peteremilthomsen@gmail.com
Tlf. 63101134
Cvr. 37284920

Kantinen på Mulernes Legatskole har elite-smiley-status

Kostpolitik

Kantinens kostfaglige personale bestræber sig på at udbyde et varieret og sundt sortiment af fødevarer. Det tilstræbes, at kunderne motiveres til at vælge de sunde fødevarer ved eksempelvis at placere frugt, grønt og groft brød på en fremtrædende plads på disken.
Kantinen bruger også økologiske varer, der indgår i fremstillingen af maden.
Kantinen er certificeret til udelukkende at bruge økologisk bæredygtige produkter til fremstilling af kaffe og varm kakao.
Skolen har en frugtordning for personalet, hvor der tilbydes frisk frugt i hverdagen. Kantinen leverer p.t. frugten til denne ordning.
Kantinen afholder løbende sunde uger, hvor der er ekstraordinært fokus på at reducere salget af usunde varer og øge salget af sunde varer. Kantinen og kantineudvalget samarbejder i relation til varesortimentet i disse uger.
Målet er, at den mad der udbydes lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad, hovedpunkterne er her:

  • Fedtfattige produkter er prioriteret højt.
  • Alle brødtyper er bagt med højst muligt indhold af kostfibre.
  • Der er mulighed for at købe frisk salat hver dag.
  • Salt-indholdet i de udbudte madvarer begrænses så meget som muligt.
  • Kød indeholder ikke mere end maks. 10 % fedt.
  • Der tilbydes grove sandwichboller m/ magert pålæg, salat og fedtfattig smørelse.
  • Det tilstræbes, at energiindholdet i dagens ret ikke overstiger en samlet energiprocent på maks. 30 % af anbefalet daglig tilførsel.
Loading...