Menu

Nyheder

Her er det samlede overblik over alle nyheder på skolen, det er nyheder fra rektorer, lærerer, MulerUpdate, elevrådet og mange andre.

OS-akademieelever udgiver bog

OS – de fire Odense-gymnasier – har igen i året haft en række spændende, kunstneriske akademier. De er blevet afsluttet nu og har givet masser af gode oplevelser, god kunst og god omtale. Den 11. maj var det forfatterakademiet, der rundede deres forløb af med et oplæsningsarrangement på Odense Musikbibliotek. Ved samme lejlighed udgav de en antologi med deres bedste tekster – den var ledsaget af de flotte stentryk fra Kunstakademieleverne. Du kan læse mere om arrangementet på: https://www.facebook.com/Mulerupdate/posts/1540281935982249

… and then we take Berlin

Der er ikke lang tid, til turen går til Berlin!

2g’erne, der har tysk, har netop været til en stor informationsaften som optakt til deres sprogrejse til Berlin d. 24. maj. Efter noget information fra Herr Kjeldvig blev klasserne sat til at lære hinanden at kende igennem små ryste sammen lege. Snacks var der nok af, tysk pizza og Apfelsoda. Dog gik det meste af aftenen med filmen ”Das Leben der Anderen”. En både gribende og lærerig Berliner-film!

HISTORISK STUDENTERHUE-SKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

HISTORISK STUDENTERHUESKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

Glæden var stor, da skolens hueudvalg på gårsdagens samling kunne annoncere, at årets studenterhuer nu var ankommet i store kasser. Allerede den efterfølgende time blev kasserne bragt rundt til de enkelte afgangsklasser, og huerne blev gransket, afprøvet og nydt med største ildhu. Endelig var de her! Det endegyldige symbol på, at afslutningen på to eller tre års gymnasietid nu står for døren. I 3c opstod der tumultariske tilstande, og en ellers virkelig interessant analyse af fortællerbevidstheden hos den unavngivne hovedperson i Tove Ditlevsens novelle ’Angst’ smuldrede totalt, da huerne blev båret ind. Det var som om døren til juni måneds sol, fuglesang og studenterfester blev åbnet på klem. Med ét blev klasselokalet badet i det strålende lys fra de små tårer i fars og mors øjenkroge, man fornemmede den mølædte duft af rektors gamle studenterhue, og svagt anede man tonerne fra lanciersorkestret og fra flere hundrede lykkelige studenters kække dansetrin og kåde latter.

De første 3c-elever var allerede begyndt at springe baglæns over huen for at ophæve den forbandelse, der som bekendt rammer enhver, som iklæder sig det hvide studentersymbol før tid, da en stemme pludselig brød fortryllelsen: ”Mulernes Legatsko??”. Som et kæmpekor lød det nu fra alle 2hf’ere og 3g’ere på hele skolen – ”Legatsko”. Det, der bare ikke måtte ske, var sket: Hueleverandøren havde præsteret at præge samtlige huer med det smukkeste guldrandede logo, det århundreder gamle våbenskjold, ja, selve symbolet på Mulerånden, det udødelige bevis på vor glorværdige historie… og så lige garneret med en stavefejl, som ville få selv den rareste dansklærer til at se rødt.

Status er nu, at samtlige huer er blevet samlet sammen og står klar til at blive sendt retur. Administrationsgangen ligner en lagerhal, og det er umuligt at komme frem og tilbage for elever, der desperat springer baglæns over deres huer en sidste gang. Bare for at være på den helt sikre side. Det er lige til at (Legatsko)le af.

Er der liv derude? Perspektivrig aften i Forældreforeningen

Det var de naturvidenskabelige fag, der var i centrum, da astrofysiker Michael Linden-Vørnle holdt foredrag med fokus på, om der findes liv andre steder end her på jorden. Overskriften på foredraget var “Er der nogen?”, og selvom han ikke kom med noget definitivt svar på dette spørgsmål, fik de fremmødte en spændende og perspektivrig aften med masser af ny viden.Efter foredraget holdt Forældreforeningen generalforsamling. To bestyrelsesmedlemmer stopper efter en god indsats, så lige nu mangler vi nye medlemmer i bestyrelsen!
Næste foredrag i Forældreforeningen bliver med forfatteren Tom Buk-Swienty torsdag den 2. november 2017. Forældreforeningen er dog allerede på banen den 24. august, hvor skolen møder nye elever og deres forældre. Her kan vi forhåbentlig rekruttere nye medlemmer. Så spred opfordringen allerede nu …

Glæd dig også til

Tom Buk-Swienty: “Det store i livet”

2. november

Drama for alle pengene

Der har i sandhed været aktivitet på de skrå brædder i denne uge. Tirsdag havde 3gDr og 1gDR2 besøg af den gamle mulerdreng, Jeppe Sand, der havde taget en kort pause fra sit arbejde som instruktør. Jeppe Sand er for alvor ved at slå i gennem på den store scene. I disse måneder er han i fuld gang med at instruere stykket, HVIS NOGEN HØRTE EFTER, der får premiere på Odense Teater i maj måned.

Tirsdag stod den imidlertid på workshop om Devised Teater sammen med dramaeleverne, og dér blev der med garanti hørt godt efter. Ved samme lejlighed fik eleverne mulighed for at komme ud på gulvet og tage hul på replikkerne til deres eksamensprojekter. Som det fremgår af billederne var humøret og energiniveauet højt.

Højt var humøret også torsdag aften, hvor dramaeleverne var i Odense Teater og se forestillingen Anna Karenina, der efter 6 uger på plakaten spillede for sidste gang. Og for absolut fulde huse. Stykket bygger på Leo Tolstojs roman, Anna Karenina, og handler om den smukke og livskraftige Anna. Hun er fanget i et rutinepræget ægteskab med den fornuftsstyrede (læs: kedelige) Aleksei, der er et højtstående medlem af Senatet. Den flotte og charmerende Grev Vronskij forelsker sig i Anna, forelskelsen er gengældt, og herfra udvikler og forgrener den dramatiske kærlighedshistorie sig i en grad, så det bliver næsten ubærligt at se på. Undervejs lød der fra mulereleverne spontane udbrud som ”Shit!!”, ”Oh no…” samt mindre pæne, men høfligt undertrykte gloser. De levede og åndede med Anna…

Efter at Anna er blevet gravid med Vronskijs barn, men fortsat er underlagt ægtemandens magt, ender det hele dybt tragisk med, at hun tager sit eget liv. Det buldrende tog, der smadrer ind i den smukke Anna, er noget af det sidste, vi ser, inden lyset tændes i salen.

Gennem de næsten tre timer, forestillingen varede, sad mulereleverne yderst på stolene, og da det hele endte, var det som om, de kun tøvende ville give slip på stykket. Det virkede helt forkert at klappe efter det gribende drama, og først da skuespilleren Rikke Lylloff, den imponerende inkarnation af Anna Karenina, nejede foran den fyldte sal, gav de sig begejstringen i vold og kvitterede for oplevelsen med stående og højlydte ovationer.

På vejen ud af teatret udtalte Ebtisam fra 1p, at det havde været en virkelig god og uforglemmelig oplevelse. Hun blev suppleret af Nadia og Edona, også 1p, der især hæftede sig ved den originale scenografi og det næsten naturstridigt overbevisende skuespil. ”Det er som om, de fører en samtale med både hinanden og publikum på samme tid, og det virker virkelig godt og stærkt”, sagde Nadia, mens de to andre nikkede bifaldende.

Således løftede himlen sig en smule på en råkold martsaften. Om det var Anna Karenina eller den kølige vind, der stod fadder til tåren i øjenkrogen skal vi lade være usagt. En bevægende aften var det uanset hvad.

Amatøraften

I fredags afholdt Fredagscaféen den årlige Amatøraften. Det blev et stort tilløbsstykke, og stemningen var i top – ikke mindst på grund af det tårnhøje musikalske niveau, der blev lagt for dagen. Både elever og lærere kappedes om at erobre scenen og fremvise frugterne af mange timer i øvelokalet. Flere af de optrædende er faste brugere af skolens nye øvehus, og det blev således første gang, øvehuset var leverandør til en mulerfest. Vi ser frem til at høre og se, hvad der i fremtiden vil komme af musik fra de nye lokaler. Se billeder fra Amatøraften 2017 her.

Ny hjemmeside – Hurra!

Den nye side er designet i et mere tidssvarende udtryk. Brugervenligheden har været i fokus, og det er blevete lettere at finde relevant information. Derudover er der tilføjet en række nye elementer og funktionaliteter, hvor disse er at fremhæve.

  • MulerUpdate har fået deres helt egen hjørne af hjemmesiden, hvor man kan følge stort og småt på skolen med elevreporternes øjne.
  • Søgefunktionen er forbedret – på forsiden er et centralt placeret søgefelt hvor man let kan søge på det man leder efter.
  • Sociale medier er flere steder på siden implementeret, således kan man f.eks. følge opslag med relation til skolen på forsiden. På forskellige undersider er der andre feeds fra sociale medier.
  • Menustrukturen er blevet omorganiseret således at det skulle være lettere at orientere sig på siden.

Dele af siden er stadig unde opbygning, så små justeringer vil finde sted i den kommende tid. Hvis du skulle finde fejl eller mangle på siden, så tøv ikke med at skrive til Janus Lylloff i Lectio.

Venlig hilsen

 

Janus Lylloff, Webmaster

Årets ATU elever er udklækket

Ikke mindre end 11 af skolens elever fra årgang 2014 modtog fredag den 13. januar 2017 diplom for velgennemførte 3-årige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).  For anden gang markerede en mulerelev sig i det flotte orkester, der leverede de musikalske indslag. I år var det Pernille Bormlund Thomsen på saxofon.

En helt fyldt sal, taler med bevingede ord, skønsang og diplomoverrækkelse dannede rammerne om en festlig dimissionen for Akademiets dimittender fra Årgang 2014. Helt præcis 215 af slagsen.

Programmet bød på velkomsttale ved Janne Hansen, Leder af Akademiet, dimissiontale ved Henrik Dam, Rektor SDU og elevtale ved Frederik Hyldgaard Thomsen, Midtfyns Gymnasium & Kathrine Haarh Knudsen, Haderslev Katedralskole. Mellem talerne var der musikalske indslag ved dimittender selv – såsom ”Hvor skal vi nørde i nat” og “Det eneste hun ville var at nørde”. Det hele mundede ud i diplomoverrækkelse og reception. Læs mere og akademiet for tallentfulde unge her.

 

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...