Menu

MulerUpdate

Hverdag, fester, succeshistorier, studieture, markante elever, de allerførste introdage, den allersidste gallafest – alt dette og meget mere bliver dækket tæt af skolens digitale skoleavis, MulerUpdate. MulerUpdates rødder går helt tilbage til 1999, hvor det udkom i trykt form to gange om året. Siden 2002 har avisen været på nettet og berettet om stort og småt fra livet på Mulernes Legatskole. MulerUpdates redaktion består at de to lærere Ole Buhl-Hansen og Nicolai Rekve Eriksen, samt et hold af engagerede og dygtige elever, der agerer journalister og fotografer, så snart lejligheden byder sig. Redaktionen mødes hver uge for at drøfte, hvilke historier, der skal i luften. Én gang årligt står redaktionen bag det trykte MulerMagasin, som samler alt det bedste fra året, der gik. Det udkommer under stor festivitas og forventningsglæde i begyndelsen af december. Til daglig kan du følge MulerUpdate på Facebook.

Endnu et skoleår lakker mod enden…

Så er sommeren, solsortene og skoleårets afslutning atter over os. Det er blevet markeret på Mulernes Legatskole med den traditionelle morgenmad for 2hf’ere og 3g’ere og derefter en revy, hvor især lærerne blev taget under kærlig behandling. MulerUpdate var selvfølgelig til stede under både morgenmaden og revyen

OS-akademieelever udgiver bog

OS – de fire Odense-gymnasier – har igen i året haft en række spændende, kunstneriske akademier. De er blevet afsluttet nu og har givet masser af gode oplevelser, god kunst og god omtale. Den 11. maj var det forfatterakademiet, der rundede deres forløb af med et oplæsningsarrangement på Odense Musikbibliotek. Ved samme lejlighed udgav de en antologi med deres bedste tekster – den var ledsaget af de flotte stentryk fra Kunstakademieleverne. Du kan læse mere om arrangementet på: https://www.facebook.com/Mulerupdate/posts/1540281935982249

Foredrag med tidligere radikaliseret muslim

 

FOREDRAG MED TIDLIGERE RADIKALISERET MUSLIM
Tirsdag kl. 12.30 var de to 1hf-klasser indbudt til intet mindre end en verdenspremiere! Det var den omvendte konvertit, Sohrab Khan, der i samarbejde med TV2-nyhederne havde udvalgt Mulernes Legatskole-eleverne som de første til at overvære hans foredrag om radikalisering.
Og Sohrab kan siges at have en vis erfaring på området. Han kaldte sig for 10 år siden Abdallah Andersen og er identisk med ”Konvertitten fra Vollsmose”, der blev idømt 5 års fængsel som medlem af en terrorcelle i Vollsmose!
I dag er Sohrab stadig muslim, men tager nu stærk afstand fra den radikalisering, han selv søgte og praktiserede. I stedet har han nu helliget sit liv til at ”gøre godt” og advare unge mod fanatisme.
Det blev et meget personligt foredrag, og for tilhørerne en uforglemmelig oplevelse at høre Sohrabs oplevelser fra både før, under og efter retssag og fængselsophold. Under foredraget blev Sohrab sekunderet af Carolina Dam fra Sons and Daughters of the World, der fortalte om, hvordan det har været for hende at miste en radikaliseret søn i krigen i Syrien. Under begges indlæg lyttede alle over 50 elever så intenst, at man ville have kunnet høre den berømte knappenål falde på gulvet.

 

… and then we take Berlin

Der er ikke lang tid, til turen går til Berlin!

2g’erne, der har tysk, har netop været til en stor informationsaften som optakt til deres sprogrejse til Berlin d. 24. maj. Efter noget information fra Herr Kjeldvig blev klasserne sat til at lære hinanden at kende igennem små ryste sammen lege. Snacks var der nok af, tysk pizza og Apfelsoda. Dog gik det meste af aftenen med filmen ”Das Leben der Anderen”. En både gribende og lærerig Berliner-film!

HISTORISK STUDENTERHUE-SKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

HISTORISK STUDENTERHUESKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

Glæden var stor, da skolens hueudvalg på gårsdagens samling kunne annoncere, at årets studenterhuer nu var ankommet i store kasser. Allerede den efterfølgende time blev kasserne bragt rundt til de enkelte afgangsklasser, og huerne blev gransket, afprøvet og nydt med største ildhu. Endelig var de her! Det endegyldige symbol på, at afslutningen på to eller tre års gymnasietid nu står for døren. I 3c opstod der tumultariske tilstande, og en ellers virkelig interessant analyse af fortællerbevidstheden hos den unavngivne hovedperson i Tove Ditlevsens novelle ’Angst’ smuldrede totalt, da huerne blev båret ind. Det var som om døren til juni måneds sol, fuglesang og studenterfester blev åbnet på klem. Med ét blev klasselokalet badet i det strålende lys fra de små tårer i fars og mors øjenkroge, man fornemmede den mølædte duft af rektors gamle studenterhue, og svagt anede man tonerne fra lanciersorkestret og fra flere hundrede lykkelige studenters kække dansetrin og kåde latter.

De første 3c-elever var allerede begyndt at springe baglæns over huen for at ophæve den forbandelse, der som bekendt rammer enhver, som iklæder sig det hvide studentersymbol før tid, da en stemme pludselig brød fortryllelsen: ”Mulernes Legatsko??”. Som et kæmpekor lød det nu fra alle 2hf’ere og 3g’ere på hele skolen – ”Legatsko”. Det, der bare ikke måtte ske, var sket: Hueleverandøren havde præsteret at præge samtlige huer med det smukkeste guldrandede logo, det århundreder gamle våbenskjold, ja, selve symbolet på Mulerånden, det udødelige bevis på vor glorværdige historie… og så lige garneret med en stavefejl, som ville få selv den rareste dansklærer til at se rødt.

Status er nu, at samtlige huer er blevet samlet sammen og står klar til at blive sendt retur. Administrationsgangen ligner en lagerhal, og det er umuligt at komme frem og tilbage for elever, der desperat springer baglæns over deres huer en sidste gang. Bare for at være på den helt sikre side. Det er lige til at (Legatsko)le af.

Er der liv derude? Perspektivrig aften i Forældreforeningen

Det var de naturvidenskabelige fag, der var i centrum, da astrofysiker Michael Linden-Vørnle holdt foredrag med fokus på, om der findes liv andre steder end her på jorden. Overskriften på foredraget var “Er der nogen?”, og selvom han ikke kom med noget definitivt svar på dette spørgsmål, fik de fremmødte en spændende og perspektivrig aften med masser af ny viden.Efter foredraget holdt Forældreforeningen generalforsamling. To bestyrelsesmedlemmer stopper efter en god indsats, så lige nu mangler vi nye medlemmer i bestyrelsen!
Næste foredrag i Forældreforeningen bliver med forfatteren Tom Buk-Swienty torsdag den 2. november 2017. Forældreforeningen er dog allerede på banen den 24. august, hvor skolen møder nye elever og deres forældre. Her kan vi forhåbentlig rekruttere nye medlemmer. Så spred opfordringen allerede nu …

Glæd dig også til

Tom Buk-Swienty: “Det store i livet”

2. november

Drama for alle pengene

Der har i sandhed været aktivitet på de skrå brædder i denne uge. Tirsdag havde 3gDr og 1gDR2 besøg af den gamle mulerdreng, Jeppe Sand, der havde taget en kort pause fra sit arbejde som instruktør. Jeppe Sand er for alvor ved at slå i gennem på den store scene. I disse måneder er han i fuld gang med at instruere stykket, HVIS NOGEN HØRTE EFTER, der får premiere på Odense Teater i maj måned.

Tirsdag stod den imidlertid på workshop om Devised Teater sammen med dramaeleverne, og dér blev der med garanti hørt godt efter. Ved samme lejlighed fik eleverne mulighed for at komme ud på gulvet og tage hul på replikkerne til deres eksamensprojekter. Som det fremgår af billederne var humøret og energiniveauet højt.

Højt var humøret også torsdag aften, hvor dramaeleverne var i Odense Teater og se forestillingen Anna Karenina, der efter 6 uger på plakaten spillede for sidste gang. Og for absolut fulde huse. Stykket bygger på Leo Tolstojs roman, Anna Karenina, og handler om den smukke og livskraftige Anna. Hun er fanget i et rutinepræget ægteskab med den fornuftsstyrede (læs: kedelige) Aleksei, der er et højtstående medlem af Senatet. Den flotte og charmerende Grev Vronskij forelsker sig i Anna, forelskelsen er gengældt, og herfra udvikler og forgrener den dramatiske kærlighedshistorie sig i en grad, så det bliver næsten ubærligt at se på. Undervejs lød der fra mulereleverne spontane udbrud som ”Shit!!”, ”Oh no…” samt mindre pæne, men høfligt undertrykte gloser. De levede og åndede med Anna…

Efter at Anna er blevet gravid med Vronskijs barn, men fortsat er underlagt ægtemandens magt, ender det hele dybt tragisk med, at hun tager sit eget liv. Det buldrende tog, der smadrer ind i den smukke Anna, er noget af det sidste, vi ser, inden lyset tændes i salen.

Gennem de næsten tre timer, forestillingen varede, sad mulereleverne yderst på stolene, og da det hele endte, var det som om, de kun tøvende ville give slip på stykket. Det virkede helt forkert at klappe efter det gribende drama, og først da skuespilleren Rikke Lylloff, den imponerende inkarnation af Anna Karenina, nejede foran den fyldte sal, gav de sig begejstringen i vold og kvitterede for oplevelsen med stående og højlydte ovationer.

På vejen ud af teatret udtalte Ebtisam fra 1p, at det havde været en virkelig god og uforglemmelig oplevelse. Hun blev suppleret af Nadia og Edona, også 1p, der især hæftede sig ved den originale scenografi og det næsten naturstridigt overbevisende skuespil. ”Det er som om, de fører en samtale med både hinanden og publikum på samme tid, og det virker virkelig godt og stærkt”, sagde Nadia, mens de to andre nikkede bifaldende.

Således løftede himlen sig en smule på en råkold martsaften. Om det var Anna Karenina eller den kølige vind, der stod fadder til tåren i øjenkrogen skal vi lade være usagt. En bevægende aften var det uanset hvad.

Amatøraften

I fredags afholdt Fredagscaféen den årlige Amatøraften. Det blev et stort tilløbsstykke, og stemningen var i top – ikke mindst på grund af det tårnhøje musikalske niveau, der blev lagt for dagen. Både elever og lærere kappedes om at erobre scenen og fremvise frugterne af mange timer i øvelokalet. Flere af de optrædende er faste brugere af skolens nye øvehus, og det blev således første gang, øvehuset var leverandør til en mulerfest. Vi ser frem til at høre og se, hvad der i fremtiden vil komme af musik fra de nye lokaler. Se billeder fra Amatøraften 2017 her.

Årets første Carnifix fest

Fredag aften var der endnu engang fest på ML. Alle skolens elever var nemlig inviteret til børnefødselsdag. Carnifex havde pyntet skolens foyer med masser af flag og skattejagt var også på aftenens program. I salen var dansegulvet fyldt med lækre moves og store smil hele aftenen. Endnu engang en succesfuld fest, som folk højst sandsynligt ikke glemmer lige foreløbig.

Se flere billeder fra festen her se flere billeder på facebook

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...