Menu

MulerUpdate

MulerUpdate er skolens elektroniske skoleblad der beretter om stort og småt fra dagligdagen på skolen. MulerUpdate er også meget aktive på Facebook, følg dem her.

HISTORISK STUDENTERHUE-SKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

HISTORISK STUDENTERHUESKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

Glæden var stor, da skolens hueudvalg på gårsdagens samling kunne annoncere, at årets studenterhuer nu var ankommet i store kasser. Allerede den efterfølgende time blev kasserne bragt rundt til de enkelte afgangsklasser, og huerne blev gransket, afprøvet og nydt med største ildhu. Endelig var de her! Det endegyldige symbol på, at afslutningen på to eller tre års gymnasietid nu står for døren. I 3c opstod der tumultariske tilstande, og en ellers virkelig interessant analyse af fortællerbevidstheden hos den unavngivne hovedperson i Tove Ditlevsens novelle ’Angst’ smuldrede totalt, da huerne blev båret ind. Det var som om døren til juni måneds sol, fuglesang og studenterfester blev åbnet på klem. Med ét blev klasselokalet badet i det strålende lys fra de små tårer i fars og mors øjenkroge, man fornemmede den mølædte duft af rektors gamle studenterhue, og svagt anede man tonerne fra lanciersorkestret og fra flere hundrede lykkelige studenters kække dansetrin og kåde latter.

De første 3c-elever var allerede begyndt at springe baglæns over huen for at ophæve den forbandelse, der som bekendt rammer enhver, som iklæder sig det hvide studentersymbol før tid, da en stemme pludselig brød fortryllelsen: ”Mulernes Legatsko??”. Som et kæmpekor lød det nu fra alle 2hf’ere og 3g’ere på hele skolen – ”Legatsko”. Det, der bare ikke måtte ske, var sket: Hueleverandøren havde præsteret at præge samtlige huer med det smukkeste guldrandede logo, det århundreder gamle våbenskjold, ja, selve symbolet på Mulerånden, det udødelige bevis på vor glorværdige historie… og så lige garneret med en stavefejl, som ville få selv den rareste dansklærer til at se rødt.

Status er nu, at samtlige huer er blevet samlet sammen og står klar til at blive sendt retur. Administrationsgangen ligner en lagerhal, og det er umuligt at komme frem og tilbage for elever, der desperat springer baglæns over deres huer en sidste gang. Bare for at være på den helt sikre side. Det er lige til at (Legatsko)le af.

Er der liv derude? Perspektivrig aften i Forældreforeningen

Det var de naturvidenskabelige fag, der var i centrum, da astrofysiker Michael Linden-Vørnle holdt foredrag med fokus på, om der findes liv andre steder end her på jorden. Overskriften på foredraget var “Er der nogen?”, og selvom han ikke kom med noget definitivt svar på dette spørgsmål, fik de fremmødte en spændende og perspektivrig aften med masser af ny viden.Efter foredraget holdt Forældreforeningen generalforsamling. To bestyrelsesmedlemmer stopper efter en god indsats, så lige nu mangler vi nye medlemmer i bestyrelsen!
Næste foredrag i Forældreforeningen bliver med forfatteren Tom Buk-Swienty torsdag den 2. november 2017. Forældreforeningen er dog allerede på banen den 24. august, hvor skolen møder nye elever og deres forældre. Her kan vi forhåbentlig rekruttere nye medlemmer. Så spred opfordringen allerede nu …

Glæd dig også til

Tom Buk-Swienty: “Det store i livet”

2. november

Drama for alle pengene

Der har i sandhed været aktivitet på de skrå brædder i denne uge. Tirsdag havde 3gDr og 1gDR2 besøg af den gamle mulerdreng, Jeppe Sand, der havde taget en kort pause fra sit arbejde som instruktør. Jeppe Sand er for alvor ved at slå i gennem på den store scene. I disse måneder er han i fuld gang med at instruere stykket, HVIS NOGEN HØRTE EFTER, der får premiere på Odense Teater i maj måned.

Tirsdag stod den imidlertid på workshop om Devised Teater sammen med dramaeleverne, og dér blev der med garanti hørt godt efter. Ved samme lejlighed fik eleverne mulighed for at komme ud på gulvet og tage hul på replikkerne til deres eksamensprojekter. Som det fremgår af billederne var humøret og energiniveauet højt.

Højt var humøret også torsdag aften, hvor dramaeleverne var i Odense Teater og se forestillingen Anna Karenina, der efter 6 uger på plakaten spillede for sidste gang. Og for absolut fulde huse. Stykket bygger på Leo Tolstojs roman, Anna Karenina, og handler om den smukke og livskraftige Anna. Hun er fanget i et rutinepræget ægteskab med den fornuftsstyrede (læs: kedelige) Aleksei, der er et højtstående medlem af Senatet. Den flotte og charmerende Grev Vronskij forelsker sig i Anna, forelskelsen er gengældt, og herfra udvikler og forgrener den dramatiske kærlighedshistorie sig i en grad, så det bliver næsten ubærligt at se på. Undervejs lød der fra mulereleverne spontane udbrud som ”Shit!!”, ”Oh no…” samt mindre pæne, men høfligt undertrykte gloser. De levede og åndede med Anna…

Efter at Anna er blevet gravid med Vronskijs barn, men fortsat er underlagt ægtemandens magt, ender det hele dybt tragisk med, at hun tager sit eget liv. Det buldrende tog, der smadrer ind i den smukke Anna, er noget af det sidste, vi ser, inden lyset tændes i salen.

Gennem de næsten tre timer, forestillingen varede, sad mulereleverne yderst på stolene, og da det hele endte, var det som om, de kun tøvende ville give slip på stykket. Det virkede helt forkert at klappe efter det gribende drama, og først da skuespilleren Rikke Lylloff, den imponerende inkarnation af Anna Karenina, nejede foran den fyldte sal, gav de sig begejstringen i vold og kvitterede for oplevelsen med stående og højlydte ovationer.

På vejen ud af teatret udtalte Ebtisam fra 1p, at det havde været en virkelig god og uforglemmelig oplevelse. Hun blev suppleret af Nadia og Edona, også 1p, der især hæftede sig ved den originale scenografi og det næsten naturstridigt overbevisende skuespil. ”Det er som om, de fører en samtale med både hinanden og publikum på samme tid, og det virker virkelig godt og stærkt”, sagde Nadia, mens de to andre nikkede bifaldende.

Således løftede himlen sig en smule på en råkold martsaften. Om det var Anna Karenina eller den kølige vind, der stod fadder til tåren i øjenkrogen skal vi lade være usagt. En bevægende aften var det uanset hvad.

Amatøraften

I fredags afholdt Fredagscaféen den årlige Amatøraften. Det blev et stort tilløbsstykke, og stemningen var i top – ikke mindst på grund af det tårnhøje musikalske niveau, der blev lagt for dagen. Både elever og lærere kappedes om at erobre scenen og fremvise frugterne af mange timer i øvelokalet. Flere af de optrædende er faste brugere af skolens nye øvehus, og det blev således første gang, øvehuset var leverandør til en mulerfest. Vi ser frem til at høre og se, hvad der i fremtiden vil komme af musik fra de nye lokaler. Se billeder fra Amatøraften 2017 her.

Årets første Carnifix fest

Fredag aften var der endnu engang fest på ML. Alle skolens elever var nemlig inviteret til børnefødselsdag. Carnifex havde pyntet skolens foyer med masser af flag og skattejagt var også på aftenens program. I salen var dansegulvet fyldt med lækre moves og store smil hele aftenen. Endnu engang en succesfuld fest, som folk højst sandsynligt ikke glemmer lige foreløbig.

Se flere billeder fra festen her se flere billeder på facebook

Nyt øvehus åbner

På elevernes initiativ og efter en kæmpeindsats af elever fra 2a og 3a er vi nu ved at være klar til at åbne skolens nye øvehus. Det vil åbne på tirsdag, og det vil være muligt at bruge det alle ugens dage fra kl. 8 til kl. 22.45 (weekend dog 9-18).

Hvis du og dit band skulle have lyst til at bruge øvehuset, kræver det blot

– at den ansvarlige fra den enkelte gruppe sender en Lectio-besked til Nicolai Rekve Eriksen med flg. oplysninger: Bandnavn, kontaktperson + klasse, telefonnummer

– at I læser reglerne (se Lectio)

– at mindst en repræsentant fra hver gruppe møder op til en demonstration og præsentation (ca. 15 minutter) en af disse dage kl. 12: onsdag d. 11.1., fredag d. 13.1., tirsdag den 17.1.

Lad musikken spille, Mulere!

Forsker-martin: Vidende, original og sjov

Martin Vind Larsen gæstede i går den flotte festsal på Københavns Universitet for at fremlægge sit forskerspireprojekt med den originale titel “Symbolsk vold og ost”. Han høstede stor ros af dommerne i finalen. Ikke mindst blev det bemærket, at han på en meget overskuelig måde formidlede sit emne. Blandt dommerne var prorektor Thomas Bjørnholm og departementschef i Udannelses- og forskningsministeriet Agnete Gersing (minister Søren Pind var på rejse til Indien). De var tydeligt duperede af hans evne til at formulere sig kort, klart, fyndigt – og med stor humor!

Martin var blandt de 12 vindere på landsplan ud af et deltagerfelt på 220, hvor 110 endte med at gennemføre. Tre andre muler-forskerspirer formåede på fin vis at gennemføre fra start til slut. Det drejer sig om Laurits Lindegaard Rasmussen 3k, Nauras Kamal Mohammad Ali Isfandiari 3m og Zainab Ali Shaker Khudoir 3k

En tydeligt bevæget rektor udtaler til MulerUpdate, at de fire mulere har gjort skolen ære og tilføjer, at ”fremtiden tegner lys med så engagerede og originale unge!”

Vi kipper igen med de røde mulerfaner. Til lykke til de seje 3g’ere, koordinator Dorte Lundgreen-Nielsen og – naturligvis – den gamle Legatskole.

Litterært bombardement

Midt i strømmen af glade nyheder, nisserier og brunkager har livet på Mulerne gået sin gang og har budt på både blækregning og behagelige afbræk. Et af disse afbræk fandt sted torsdag den 1. december, og det stod i litteraturens farverige tegn.

Det begyndte på Tornbjerg Gymnasium, hvor OS – Odense Studentereksamen – bød velkommen til første runde af årets forfatterakademi. En håndfuld mulere havde taget mod det gode tilbud og udfordringen ved at skrive digte og læse dem højt for andre. I spidsen for akademiet står Julie Gufler og Rúni Weihe, der til hverdag har deres gang på Forfatterskolen i København. Julie Gufler fik kastet nogle rigtig spændende opgaver ud, og de affødte nogle mindst ligeså interessante digte fra de ca. 20 frygtløse akademielever.
Senere på dagen var det så Mulernes Legatskole, der lagde husrum til litteraturen. Ca. 400 fremmødte – overvejende mulerelever – skabte en festlig ramme om endnu et OS-tiltag: Litteraturcafé. På programmet stod danmarksmesteren i poetry-slam, Emil Nygaard, og romanforfatteren Lone Aburas. Det hele blev dog sparket i gang af to tidligere forfatterakademielever, mulerdrengene Oscar og Søren fra 2a. De trodsede sommerfuglene i maven og øste ud af både poesi og novellekunst foran den massive menneskemængde – ganske imponerende. Ikke mindst fordi de havde forventet 20-30 gæster.

Noget mere scenevant er Emil Nygaard, og han svigtede bestemt ikke elevernes forventninger. Med sine rablende vers og sin ekstremt engagerede sceneoptræden fik han stemningen op på et niveau, der gav associationer til en rockkoncert snarere end en litteraturcafé.
Mere caféstemning var der over det sidste punkt. Lone Aburas blev fra en enlig sofa midt på scenen interviewet om sit forfatterskab og litteratur i almindelighed. Hun gav nogle tankevækkende og undertiden ganske sjove svar på den interviewende lærers spørgsmål, og hun garnerede svarene med oplæsning fra sine romaner.
Det føg med ord denne litterære torsdag. Og hvad er dejligere at lune sig ved i denne mørke tid end netop ord. Og glögg.

Morgenfest for knæk cancer

Så var der gang i den igen på Mulernes Legatskole til morgenfest.
Torsdag morgen kl. 7:15 begyndte musikken at spille for fulde blæs, da der blev holdt morgenfest på Mulernes Legatskole. Festen blev holdt i forbindelse med knæk-cancer ugen og blev arrangeret af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden i deres kampagne, der hedder ”Fuld af Liv”. Denne fest var arrangeret for at vise unge, at man stadig kan feste uden alkohol, så i stedet for øl og andet godt fra baren, blev der serveret juice og croissanter.

Demonstration gennem Odenses gader

“I går fik mange tusinde stunderne på gaden over hel Danmark for at demonstrationer i mod regeringens udspil om besparelse på uddannelse og SU’en. Fælles demonstrationer arrangeret af Uddannelsesalliancen blev afholdte i København, Århus, Aalborg… og i vores egen Odense. Jeg flugte den store flok unge fra hel Syddanmark gennem Odenses gader og til Odense rådhus. Det var fantastisk at opleve, hvordan den til tider omtalt ”dovne ungedom” tog del i de politiske udspil og fremtiden. Blandt de store menneskemængder var måde gamle, tidligere og nuværende elever fra Mulernes Legatskole at spotte.
Stemningen var høj og fællesskabsfølelsen varm, på trods af koldere temperatur. Ud af denne tur kom følgende billedeserie…”

Billederne er af Liv Møller Kastrup (fra 3.d), og taget for Uddannelsesalliancen. .

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...