Menu

MulerUpdate

Hverdag, fester, succeshistorier, studieture, markante elever, de allerførste introdage, den allersidste gallafest – alt dette og meget mere bliver dækket tæt af skolens digitale skoleavis, MulerUpdate. MulerUpdates rødder går helt tilbage til 1999, hvor det udkom i trykt form to gange om året. Siden 2002 har avisen været på nettet og berettet om stort og småt fra livet på Mulernes Legatskole. MulerUpdates redaktion består at de to lærere Ole Buhl-Hansen og Nicolai Rekve Eriksen, samt et hold af engagerede og dygtige elever, der agerer journalister og fotografer, så snart lejligheden byder sig. Redaktionen mødes hver uge for at drøfte, hvilke historier, der skal i luften. Én gang årligt står redaktionen bag det trykte MulerMagasin, som samler alt det bedste fra året, der gik. Det udkommer under stor festivitas og forventningsglæde i begyndelsen af december. Til daglig kan du følge MulerUpdate på Facebook.

DIMISSION 2017 – 50 ÅRS JUBILARER, MAGELØS ELEVTALE OG 300 GLADE STUDENTER

Endnu et skoleår er rindet ud, og endnu et kuld mulerstudenter er nået til vejs ende efter 2 eller 3 år med danske stile, historiske kilder, matematiske formler, venskaber, studierejser, fester og alt det, der hører livet som gymnasieelev på Mulernes Legatskole til.

Det blev i dag markeret ved den traditionsrige dimission – den 49. af slagsen på Gillestedvej i byens nordøstlige hjørne. Blandt de særligt indbudte i salen var to 50 års jubilarer, Anette Ry og Kirsten Fruelund, der var blandt de sidste til at dimittere fra den gamle skole på Hunderupvej. De dimitterede fra klassen 3. sb i 1967, og de har begge skrevet sig ind i muler-annalerne som de første piger, der fik lov til at gå på den gamle, hæderkronede Legatskole. De blev vidner til en smuk ceremoni, hvor gammelt og nyt, tradition og fornyelse gik hånd i hånd. Læs videre her – og se masser af billeder på facebook

Mulere kom hjem efter 50 år

I sidste uge var vi så heldige at have besøg af mulerklassen 3. rb, der dimitterede for præcis 50 år siden. Det blev et fornøjeligt gensyn med rektor Torben Jakobsen som beleven vært. De gamle mulere måtte benovet konstatere, at skolen har udviklet sig fra dengang, de selv gik der — “og det til det bedre”. Besøget var så stor en succes, at de enedes om at ses igen om 3 år i forbindelse med skolens 300 års fødselsdag. “Det ser vi rigtig frem til, ja, vi glæder os faktisk allerede”, udtaler Palle O. Nielsen på klassens vegne.

Dimission på Mulernes Legatskole 2017

Så kom de sidste eksamener endelig i hus, og de gæve mulerstudenter kunne fejre afslutningen på 2 eller 3 års mere eller mindre hårdt slid. Det blev gjort ved den traditionsrige gallafest, hvor de nyudsprungne studenter ankom under festlige former i alt lige fra ladcykler til uforskammet store limousiner. Ja, en enkelt blev sågar afleveret bag på en let tunet knallert med en maskeret fører. Derefter gik turen op ad den røde løber og ind på dansegulvet. Her skulle der danses lanciers under overværelse af de stolte forældrene, som gavmildt lod de knipsende kameraer akkompagnere Dorte Lundgreen-Nielsen og hendes lanciersorkester. Da den sidste tone var klinget af, forlod forældre og andre gæster skolen, og nu kunne festen for alvor begynde med dejlig mad, masser af bægerklang og musik leveret af både lærerbandet, lærerkoret, det fabelagtige mulerband, Stopdans, samt en DJ udefra.

Der blev givet mange kram og sagt mange bevægende ord her på dørtærsklen til den milde sommeraften og til livet på den anden side af Mulernes betryggende mure. En epoke er slut for de dimitterende mulere – på fredag tager vi den sidste afsked.

Studenterne springer ud

I dag kl. 8.30 sprang de første 5 stx-studenter ud på Mulernes Legatskole. Lisa B. Andersen, Mohammed Daoud, Mads Jakobsen, Liv Møller Kastrup og Caroline Hartmann var alle oppe i AT og blev de første mulere, der i år kunne iklæde sig den hvid/røde-studenterhue og modtage blomster og kram fra de stolte forældre, bedsteforældre, søskende og kærester. Allerførst var Caroline, der fik et flot 10-tal, et rektoralt håndtryk og – da-da – en mulerkuglepen. Den kan hun passende bruge til at skrive i kammeraternes studenterhuer de næste dage.
MulerUpdate ønsker de 5 og alle de mange andre studenter, der følger, stort til lykke!

Endnu et skoleår lakker mod enden…

Så er sommeren, solsortene og skoleårets afslutning atter over os. Det er blevet markeret på Mulernes Legatskole med den traditionelle morgenmad for 2hf’ere og 3g’ere og derefter en revy, hvor især lærerne blev taget under kærlig behandling. MulerUpdate var selvfølgelig til stede under både morgenmaden og revyen

OS-akademieelever udgiver bog

OS – de fire Odense-gymnasier – har igen i året haft en række spændende, kunstneriske akademier. De er blevet afsluttet nu og har givet masser af gode oplevelser, god kunst og god omtale. Den 11. maj var det forfatterakademiet, der rundede deres forløb af med et oplæsningsarrangement på Odense Musikbibliotek. Ved samme lejlighed udgav de en antologi med deres bedste tekster – den var ledsaget af de flotte stentryk fra Kunstakademieleverne. Du kan læse mere om arrangementet på: https://www.facebook.com/Mulerupdate/posts/1540281935982249

Foredrag med tidligere radikaliseret muslim

 

FOREDRAG MED TIDLIGERE RADIKALISERET MUSLIM
Tirsdag kl. 12.30 var de to 1hf-klasser indbudt til intet mindre end en verdenspremiere! Det var den omvendte konvertit, Sohrab Khan, der i samarbejde med TV2-nyhederne havde udvalgt Mulernes Legatskole-eleverne som de første til at overvære hans foredrag om radikalisering.
Og Sohrab kan siges at have en vis erfaring på området. Han kaldte sig for 10 år siden Abdallah Andersen og er identisk med ”Konvertitten fra Vollsmose”, der blev idømt 5 års fængsel som medlem af en terrorcelle i Vollsmose!
I dag er Sohrab stadig muslim, men tager nu stærk afstand fra den radikalisering, han selv søgte og praktiserede. I stedet har han nu helliget sit liv til at ”gøre godt” og advare unge mod fanatisme.
Det blev et meget personligt foredrag, og for tilhørerne en uforglemmelig oplevelse at høre Sohrabs oplevelser fra både før, under og efter retssag og fængselsophold. Under foredraget blev Sohrab sekunderet af Carolina Dam fra Sons and Daughters of the World, der fortalte om, hvordan det har været for hende at miste en radikaliseret søn i krigen i Syrien. Under begges indlæg lyttede alle over 50 elever så intenst, at man ville have kunnet høre den berømte knappenål falde på gulvet.

 

… and then we take Berlin

Der er ikke lang tid, til turen går til Berlin!

2g’erne, der har tysk, har netop været til en stor informationsaften som optakt til deres sprogrejse til Berlin d. 24. maj. Efter noget information fra Herr Kjeldvig blev klasserne sat til at lære hinanden at kende igennem små ryste sammen lege. Snacks var der nok af, tysk pizza og Apfelsoda. Dog gik det meste af aftenen med filmen ”Das Leben der Anderen”. En både gribende og lærerig Berliner-film!

HISTORISK STUDENTERHUE-SKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

HISTORISK STUDENTERHUESKANDALE RAMMER MULERNES LEGATSKO(LE)

Glæden var stor, da skolens hueudvalg på gårsdagens samling kunne annoncere, at årets studenterhuer nu var ankommet i store kasser. Allerede den efterfølgende time blev kasserne bragt rundt til de enkelte afgangsklasser, og huerne blev gransket, afprøvet og nydt med største ildhu. Endelig var de her! Det endegyldige symbol på, at afslutningen på to eller tre års gymnasietid nu står for døren. I 3c opstod der tumultariske tilstande, og en ellers virkelig interessant analyse af fortællerbevidstheden hos den unavngivne hovedperson i Tove Ditlevsens novelle ’Angst’ smuldrede totalt, da huerne blev båret ind. Det var som om døren til juni måneds sol, fuglesang og studenterfester blev åbnet på klem. Med ét blev klasselokalet badet i det strålende lys fra de små tårer i fars og mors øjenkroge, man fornemmede den mølædte duft af rektors gamle studenterhue, og svagt anede man tonerne fra lanciersorkestret og fra flere hundrede lykkelige studenters kække dansetrin og kåde latter.

De første 3c-elever var allerede begyndt at springe baglæns over huen for at ophæve den forbandelse, der som bekendt rammer enhver, som iklæder sig det hvide studentersymbol før tid, da en stemme pludselig brød fortryllelsen: ”Mulernes Legatsko??”. Som et kæmpekor lød det nu fra alle 2hf’ere og 3g’ere på hele skolen – ”Legatsko”. Det, der bare ikke måtte ske, var sket: Hueleverandøren havde præsteret at præge samtlige huer med det smukkeste guldrandede logo, det århundreder gamle våbenskjold, ja, selve symbolet på Mulerånden, det udødelige bevis på vor glorværdige historie… og så lige garneret med en stavefejl, som ville få selv den rareste dansklærer til at se rødt.

Status er nu, at samtlige huer er blevet samlet sammen og står klar til at blive sendt retur. Administrationsgangen ligner en lagerhal, og det er umuligt at komme frem og tilbage for elever, der desperat springer baglæns over deres huer en sidste gang. Bare for at være på den helt sikre side. Det er lige til at (Legatsko)le af.

Nyhedskategorier

Kategorier

Arkiv

Loading...